Breaking News
Loading...
July 19, 2014

Info Post

PKR dipercayai sudahpun mencapai kesepakatan untuk menggantikan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selepas sambutan Aidilfitri.

Keputusan itu timbul selepas tekanan bertubi-tubi dari sekutunya dalam Pakatan Rakyat dan ahli parti,

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dipercayai sudah bertemu dengan pemimpin parti di Selangor semalam, dan mencadangkan isterinya dan Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai menteri besar yang baharu.

Menurut akhbar China Press, Anwar berkata PKR sudah memutuskan untuk menggantikan Khalid.


Menurut sumber parti, Anwar berjaya mendapat sokongan pemimpin-pemimpin partinya selepas berjaya meyakinkan biro politik PKR berhubung pilihannya itu.

Sumber sama mendakwa Anwar memilih Wan Azizah untuk "menstabilkan" parti, yang dilanda siri kontroversi selepas mengaakan pemilihan secara terus buat kali kedua tahun ini.

"Siapa yang berani lawan Anwar? Mereka mungkin merungut di belakangnya tetapi di di depannya, mereka semua pak turut," kata sumber itu yang enggan dinamakan.

Jika Wan Azizah yang juga merupakan ADUN Kajang mengisi tampuk menteri besar, beliau adalah di antara dua pemimpin wanita PKR yang memegang jawatan exco negeri dalam kerajaan Selangor.

Selain Wan Azizah, penyandang timbalan presiden Azmin Ali juga tidak menghadiri mesyuarat tersebut kerana berada di Mekah. sumber: laman reformasi

19 comments:

Anonymous said...

peeegi daah!!!!, orang ni nak jadi MB Selangor, apa track record dia ada, rumah tangga pun berkecamuk... agenda dia bukan untuk Selangor tapi family interest...anwar's interest..dia mungkin professional dalam bidang dia tapi bukan administrator, tak da bukti dia memimpin...dia cuma batu loncatan..jadi MP,jadi ADUN semua sebab agenda family...Selangor say no to Azizah..

Anonymous said...

mmmmmmmm :(

Anonymous said...

Tiada orang lain ke nak jadi MB,kata bn amalkan kronisme tapi dah terbalik parti PKR, yang amalkan kronisme

Anonymous said...

Sedangkan suami main bontot pun dia nipu...ni nak Jodi mb....makin mabuk ketum Negeri Selangor

Anonymous said...

proksi terbaik anwar. Tak tau jawapan, suruh orang lain yang jawabkan. Ingatkan dapat MB Khalid dah dikira teruk, rupenya nak diganti dengan yang lagi teruk. Tunggu la saat kehancuran..

Anonymous said...

ramai rakyat Selangor sayang anwar, jadi terima saja seadanya. kesiankan orang terinaya sedonia ni? kan ke Malaysia dapat bala kerana menginaya anugerah tuhan, jadi terima saja isteri mithali, kot kot lepas ni dia bagi tempat tu kat husband kesayangan Malaysia.

Anonymous said...

9.14pm Dapat MB teruk hang pa kata. Ok la tu.Biaq dia jadi sat. Lepas ni senang nak rampas balik Selangoq.

Anonymous said...

Biarkan Luncai terjun dengan labu-labunya. Biarkan....biarkan. Bagus apa utuk BN.

Anonymous said...

...duitselangor jadi mangsa untuk krooni anak dikendurikan....bajet yahudi dah kurangsebab yahudi pun x caya lagi dng anjing yahudi anwar ibrahim

Anonymous said...

Jgn salahkan mereka..salahkan umno..yg syok sendiri..dgn KPI yg cantik atas kertas..buat Umno n BN tersungkur..rakyat sgor masih syg PR..lebih baik dari be End

Anonymous said...

Biaq Zizah jadi MB. Biaq telungkup. Lepas tu BN ambik balik Selangoq.

Anonymous said...

Hai nampak gayanya terlungkuplah Sngor..
jadi milik BN semulalah.

Anonymous said...

Dengan ini saya mengumumkan yang isteri saya sebagai MB. Okay apa, tak ada masalah pun, sebaliknya jika Najib.....?

Anonymous said...

Tu lah Khalid dok simpan simpan duit Selangor. Sekarang penyamun tarbus ni akan raya sakan dapat endurikan duit simpanan negeri Selangor

Anonymous said...

Lebih baik pemimpin kasi direct kat isteri dari pemimpin bercakap pandai tapi ikut arahan isteri.

Anonymous said...

Tuah ayam nampak di kaki, tuah sepat kering cap kipas udang siapa yang tahu?

Anonymous said...

Selangor dah jadi macam bisnes keluarga Nuar la pulak. Bolehla tukar nama kepada Selangor Nuar Jubo & Family SDN BHD pulak lepas ni. Jangan lopa daftar kat SSM, no?

Zombie2 PR mesti gembira sakan punya dapat MB menopause.

Anonymous said...

ada jgk pecacai pakatan yg nak sedap ati ckp lg elok bg kat bini dr jd yg takut bini. yg bg kat bini tu dah terang2 sahih. tp yg takut bini tu mcm tau je hal dalam kelambu laki bini tu. ni la sebab banyak sgt baca majalah2 gossip. otak pun x berkembang dan bila cakap atau taip mesti benda2 merapu keluar.

jentayu

Anonymous said...

Menteri kipas montot