Breaking News
Loading...
August 11, 2014

Info Post
Anwar mendapat perkenan dari kit sing untuk berjumpa hadi awang di kuala terengganu tadi, menurut sumber, antara perbincangan anwar dan hadi adalah keputusan majlis syura ulama pas yang bermesyuarat pada 7 ogos lepas mempertahankan khalid ibrahim sebagai menteri besar selangor...

Antara plan awar ialah, meminta hadi persetankan keputusan mesyuarat majlis syura ulama pas dan meminta hadi memberi tahu kepada seluruh ahli, penyokong dan adun pas di selangor supaya menarik balik sokongan mereka terhadap khalid dan sebagai ganjarannya saman ahli pkr terhadap hadi yang bernilai 2 juta itu akan di batalkan serta merta...


28 comments:

hasnul rahman said...

Assalammualaikum wmt,
Kalaulah benar ramalan ini, maka akan hancur pulaklah PAS.
Setelah PKR lebur, pula akan hancur.
Rakyat akan hilang kepercayaan.
Apa pulak komen Nik Aziz?

Anonymous said...

2 juta je value presiden pas?

Anonymous said...

aku yakin U Turn...
tengoklah klu x percaya..

CEO Siber said...

(( Sidang Tertutup )) -Penyelesaian Akhir Krisis MB Selangor

Hakikat yg pasti, UMNO takut terkubur di Selangor Jika Wan Azizah menjadi MB Selangor... Mungkin Ya!

UMNO perlu menerima hakikat ini yg memulakan drama ini berlarutan kerana mengumumkan Anwar bersalah kes liwat beberapa hari sblm sempat bertanding di kajang... Kemaruk kuasa di negeri termaju ini, menjadikan UMNO sanggup buat apa saja... Tapi tak mungkin pd Wan Azizah.. UMNO sudah berada di jalan mati...

Tapi, jika pemimpin lain yg menjadi MB selangor, mungkin UMNO mempunyai jalan2 lain yg lebih mudah!

Tawaran yg ditawarkan UMNO hanyalah cerita dongeng...

Konflik Anwar dan Khalid bersifat sementara..

Khalid akan pulang ke pangkuan PKR melalui Anwar juga sebenarnya..

Jadi, jangan susah hati sgt ye :)


Sumber
>>> Klik Di Sini

Anonymous said...

CEO Siber. Satu psywar yang cukup lemah. Elok belajar lagi cara psywar yang lebih berkesan. Kalau khalid masuk balik PKR pun apa masaalahnya? ingat umno bn boleh terkubur ker?

Anonymous said...

Alamak.... CEO Siber org Terengganu... dh dapat duit royalti lagi mau bising ka.. UMNO tak takut terkubur, janji lawan, pantang undur sebelum bertarung. Peperangan perlu strategi utk mengalahkan musuh... janji tak tabur fitnah atau buat U-TURN mahupun jadi LEMBU kepada musuh Allah yg pandai bermuka-muka. Tunggu masa menghancurkan kedua-dua pihak.

Anonymous said...

Psywar xder value lgsung! Tahap bebudak. Hihihi...

mfjalil muhd said...

hadi ni pon mcm lalang.....masih nak percayakan kata2 anuar munafik tu??

Anonymous said...

sendiri kongkek sendiri tertangkap penyokong tuli kena tanggung.

Orang sendiri jadi MB, sendiri pecat nak ganti bini, pakatan rakyat kena tanggung.

Patut pun Tun M singkirkan dari UMNO,...memang pembawa masalah.

Anonymous said...

Mentaliti org Terengganu x jauh beza dgn org Kelantan. Walaupun x sebodoh org Selangor... tp dgn taik, berpisah tiada !
Baik PAS mahupun UMNO

kluangman said...

U turn atau n turn PAS kerugian dalam kedua-dua keadaan.

Kemenangan Khalid baru bermula dan pembubaran DUN pilihan terakhir dan kemuncak kemenangannya.

Politik Anwar rebah di kaki Khalid.

Selepas itu, apa yg terjadi, itu dikira buku baru.

Hadi akan menerima semua kunjungan tetamu dan penting untuknya mendengar dan sewajarnya anwar menemui seramai mungkin dan menjanjikan 1001 janji atau apa sahaja kemungkinan yg menghalalkan cara untuk meraih sokongan.

Semoga anwar berjaya, hadi berjaya, khalid berjaya dengan usaha masing2.

yasmine ecermoden said...

Takkan le nilai Dato Seri Hadi Awang 2 juta..nilai Dato khalid ibrahim pun dah 60 juta..Anwar ni pun satu hal..masa nak lantik wan azizah tak le dia kalut mengadap dan bagitau haji hadi..yg nampak terjongol masa pengisytiharan tu mat sabu..patutnya anwar mengadap mat sabu..Aku tak jangka haji hadi sanggup gadai maruah dengan nilai 2 juta..kalau 200 juta pun aku tak yakin haji hadi akan terima...tapi kalau anwar tawarkan syurga, pasti haji hadi terima...walaupun anwar ni nampak cam gila2, tapi sanggup ke dia buat tawaran cam tu?.

Anonymous said...

Hadi awang ni.. x yah tawar apa2 pun
Bukan cerdik sgt
Org saman dia 2 juta pun, dij terhegeh2 nak kawan dgn org
yg saman dia
Anuar sengeh mcm kerang busuk pun dah cukup baik
Cairlah Presiden parti munafik tu

tobeng said...

Dengan hadi dengan niki dua2 cair bila jumpa aljubs.

Esok lusa pas akan umum buat u turn.Pas takkan berani lawan tuan2 besarnya semata2 kerana khalid seorang.Pas takkan berani korbankan pakatan politik dengan harbi dan liberal demi dendamnya terhadap umno.

Anonymous said...

Woi CEO Siber, Umno sedia skg TAKI asalkan bukan Si anwar Firaun.

A Amin said...

PAS bukan sebuah parti yang boleh di harap

wati samad said...

Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton...Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton...Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton...Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....Gerenti u ton.... Gerenti u ton....

Anonymous said...

Pas kena tukar nama la lepas ni..
parti U ton semalaysia...

Anonymous said...

Bila pas nak U turn ni...
bid dah banyak ni....
pokcik kayo lopaih ni..hahaha...

usin said...

Kesian ko ceo siber. Nak baca blog tranung kite xde hal, ok je. Tp nk percaya kena beragak la. Krisis kt selangor tu ciptaan pkr hasil idea bengap rafizi. Apa kaitan umno? Umno sedia lemah di selangor dan bukan ancamanpun kpd kerajaan pr di negeri itu. Rafizi gila yg mencadangkan idea utk menawan putrajaya pd pru14 ialah melalui selangor. Dgn menjadi mb selangor kononnya ke putrajaya menjadi lebih mudah. Sayangnya pakar bengong oppss strategi pkr lupa bahawa anwar bukan anak selangor, hatta bininyapun bukan juga. So, cara divert malu dgn menyalahkan umno dlm hal ini adalah skil beladiri tahap budak sengal. Cuba la cerdikkan sikit supaya orang tak kata skil bodoh....

Anonymous said...

PAS kena ada jatidiri, prinsip dan pendirian, jgn mudah terikut ikut dan jgn jadi mcm lalang, kejap ke sana kejap ke sini. Yg berpendirian tegas dan berprinsip tentunya dihormati. Namu begitu tak jadi kesalahan jika bekerjasama dgn yg sama pendirian.

Anonymous said...

Apa pun, pastikan bee end terbalik pru nanti.

Anonymous said...

anon 11.35,
bila dpt kuasa federal aku rasa 10x ganda tunggang terbalik dibuatnya PR berbanding kes MB Selangor ni. tp biasa la, orang bodoh mcm kau memang xde ubatnya. sbb ubatnya dah sedia ada pd tuan py badan iaitu otak kau. tinggal nak guna x guna saja.

jentayu

Mustafa Jafar said...

Kalau Wan Azizah isteri kpd Anuar Ibrahim sanggup berbohong untuk melindungi dan menyembunyikan kemungkaran dan kebatilan, bagaimana mungkin Wan Azizah fikir dia layak menjadi Menteri Besar Selangor? Tidakkah kepentingan keluarga melebehi rakyat? Janji Parti Keadilan utk Rakyat?...Nampaknya Parti Keadilan utk Anugerah..Suami!! Jahat politik sebegini!!

Anonymous said...

Klw pas sokong khalid...
senang2 je khalid settle 2 juta tu...
klw sokong juborian...
senang2 je juborian tarik blk bantuan.

raja penipu lagi nak percaya..cari nahas nama nya...

Anonymous said...

Klw pas sokong khalid...
senang2 je khalid settle 2 juta tu...
klw sokong juborian...
senang2 je juborian tarik blk bantuan.
raja penipu lagi nak percaya..cari nahas nama nya...

Anonymous said...

Exco Pas terus bekerja....Ha..ha.. mana dia geng bee end yg cakap Pas kena cucuk hidung dengan DAP????????

Yg pasti orang miskin dalam bee end kena cucuk hidung dengan pemimpin mereka yg kaya raya.......

Anonymous said...

Setuju dgn. cadangan BERNAS YB Datuk Zulkifkli Nordin ni; lihat di - http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2014/08/nasihat-bekas-peguam-ketum-anwar.html , Nasihat Bekas Peguam Ketum Anwar Zulkifli Nordin Kepada Khalid dan Pas, August 14, 2014!

SYUKUR ALHAMDULILLAH kuasa EKSEKUTIF DYMM Yang di-Pertuan Agong dan seluruh Kesultanan Melayu, makin diKEMBALIKAN mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3(1), 37(1), 153 dsbnya - terutamanya kat negeri-negeri bawah pemerintahan RASIS-BUAS si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM! DAULAT TUANKU!

Dah tiba masanya diTENTANG habis-habisan PENIPUAN legasi PENJAJAH Barat-ZIONIS melalui undg-undg sivil ciptaan mereka, yg. seolah lebih berkuasa dari undg-undg ISLAM pusaka nenek moyang kita serta kuasa EKSEKUTIF Kesultanan Islam/Melayu kita, sbg. pemerintah asal NEGARA ISLAM ini, sebelum kita diJAJAH si KAPIRDAJAL British-ZIONIS-BINATANG BUAS!

Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri/K’jaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Bahkan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).