Breaking News
Loading...
March 14, 2011

Info Post

Kadang-kadang pernah jugak terfikir dari mana anwar dapat duit untuk menyara keluarganya, hidup anwar bukan kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, dia hidup mewah setaraf seorang ceo syarikat koperat, setakat elaun mp cabuk tu berapa lah sangat... mana dia dapat duit...???

Aku difahamkan rumah anwar di sagambut tu berharga hampir 9 juta ringgit, itu pun kalau betul la, diceritakan, dalam rumah anwar tu kolam renang dan lapan bilik dan anwar menggunakan empat orang amah untuk menguruskan rumah itu, anwar juga dikatakan mempunyai 3 buah kereta mewah, mercedes s class, mg rover dan bmw 7 series yang digunakan oleh wan azizah, mana dia dapat duit untuk maintain semua tu ??? takan kereta-kereta tu orang sedekah kat dia kut...

Anwar boleh dikatakan tiap-tiap bulan pergi keluar negara, kalau pi medan ke, pekan baru ke, aku paham la tiket kapal terbang tak sampai rm 200 pun, itu pun kalau booking awal lerr, tapi tiap kali ke luar negara, dia pergi amerika, dia pergi australia, dan negara europe, dah tu pulak dia bukan naik kapalterbang air asia, dia naik mas beb... dan aku yakin beribu jugak lah harga tiket kapal terbang tu, itu kita tak kira lagi dengan hotel dia, berapa pulak harganya...??

Aku rasa la, sprm patut siasat la dari mana anwar dapat kekayaan ni, elaun sebagai ahli parlimen cabuk tak akan mampu dia berbelanja mewah macam tu.

6 comments:

aidil said...

Mana ada orang yang jadi politician bukan untuk pangkat dan kekayaan bro. Dalam beratus-ratus wakil rakyat tu hanya 0 orang yang taknakkan pangkat dan kekayaan. aku ulang 0 orang.... Bos aku pernah cakap, Ahli ugama yg masuk politik, 1/3 dari ilmu agamanya akan hilang. Wallahhua'lam...

Aisanda said...

salam bro, posting baik yg saya 'tunggu-tunggu'. Kalau ada masa tambah lagi dgn Azmin dan Nurul punya. Mohon izin utk gunakan suatu hari nanti, bro.

TQ.

dzimba MMIM said...

good one..jelas duit haram la tu. Tapi Anwar ada janggut dan pandai baca al quran, mana mungkin beliau menipu dan makan duit haram? itu lah yang selalu kita dengar dari mulut penyokong tegar PKR dan PAS.

Anonymous said...

Eh...biasalah, gaji MP + gaji Dr Gigi (Azizah) + gaji MP Izzah...banyak tu...

Rumah macam tu...biasalah...

Bukan macam rumah Khir Toyo, Taib Mahmud...rumah macam istana kayangan...gaji MB/KM berape aje beb...

Kalau nak tuduh tu tengok diri dulu...nanti terjilat ludah sendiri...

Anonymous said...

Bodohnya jawapan.

Anonymous said...

Anon 12.56AM

Bodoh ape nye?...

Bodoh punya jawapan...

Takde idea dah...

Tekedu...

He he...