Breaking News
Loading...
June 29, 2011

Info Post

Nik ajis jalan-jalan dengan exconya ke negara bekas jajahan russia, (itu yang di laporkan oleh mso) alasan di berikan untuk menghalalkan jalan-jalan nik ajis tu dengan mengatakan dia akan menziarah makam imam bukhari dan imam tarmizi, nampak lah halal dan islamic sikit ye tak...

Lepas tu untuk menguatkan lagi alasan nik ajis berjalan-jalan, maka dikatakan lah nik ajis dan exconya akan menunaikan umrah pulak, lagi nampak islamic...

Ok pergi mampos la dia nak pi mana pun, soalnya ialah siapa yang tanggung perjalanan nik ajis dan exconya tu? adakah mereka menggunakan duit rakyat (duit kerajaan negeri) untuk berjalan-jalan? kalau yaa... memang tak patut beb.. pasal pada aku belanja nya tu bukan sedikit, mau cecah belasan ribu juga untuk satu kepala, takan nak pergi umrah pun nak kena kerajaan negeri sponsor, walhal nik ajis dan para exconya tu bukan tak berduit punya orang dan pemergian nik ajis dan exconya tu ke samarkhad, uzbekistan dan makam imam tarmizi bukan membawak balik apa-apa hasil untuk memajukan negeri kelantan, lain la kalau depa ramai-ramai pergi sana tu balik bawak pelabur untuk melabur di kelantan.

Kalau ada orang sponsor pun, aku yakin dan pasti orang yang sponsor tu mesti mendapat keuntungan yang besar dari kerajaan negeri kelantan atau pun orang tu tengah melobi satu projek besar di sana, sponsor pergi umrah pun satu rasuah juga... jadi rakyat negeri kelantan mesti siasat nik ajis pi jalan-jalan tu pakai duit siapa...

5 comments:

Anonymous said...

Rakyat klate daoh buta hati mereka,apa tok guru mereka buuat semua betul.......Kalu tak caya try tanye ore klate .....

KlorocBleach

Anonymous said...

Bior le Pok Nik gi jenjalan ambik angin. Apa salahnya? Usahlah didengki kat orang tua yang suci tu. Dah penat mengeluarkan fatwa dan menjadi ejen pengampunan untuk2 juak2 kesayangannya kenalah berehat pulok. Ye dak? Hikhik.

Anonymous said...

diorang ramai2 nak larikan diri la tu. dah huru harakan negara, pas tu cabut. katakanlah riot kat malaysia masa 9/7 nanti, kompem diorang x blk... extend vacation kat mana2. elok la nik ajis g madinah tu doa byk2 sket bg bukak hati tgk kesilapan lalu. pas tu g ziarah kubur tu jgn lupa plak, kubur dah kata mai tu...

maun said...

Nik Ajis nak cari formula guano rakyat Uzbek boleh kalahkan Russia yang kuat tu..nak applikasi pada UMNGOK yg tak sekuat mane ni....turun Bersih!!!

UMNGOK semakin jelas parti dan pemimpinnya sebijik macam Mubarak di Mesir

anti bohmau said...

Alhamdulillah, baru lepas makan nasi dgn ikan rebus goreng & ulam2 celur cicah sambal & gulai kawah... semua lauk pauk makan 5 anak beranak baru RM19.50 saja beli di restoran nasi ulam kampung tadi lps balik kerja...

kalau betul umno macam pemerintah mesir yg dah takdak kuasa tu, sudah tentu kamu hanya dapat US$2.00 setiap hari & hanya mampu bawa balik sebuku roti ke rumah setiap hari bersama sedikit barangan subsidi lain yg dibeli dgn kupon!! rujuk:
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Egyptian_revolution-
cakap macam orang semua bodoh! sedangkan makanan penuh mulut, perut kenyang macam buntal kembong, rezeki tak putus, masih lagi nak burukkan kerajaan! betul2 nak kena hantar ke darfur nu!

jika Allah SWT nak tarik balik rahmatNya krn kamu kufur nikmat, tak lama... insaf & lihat keliling. adaka rakyat malaysia yg kebuluran hari ni? jgn cuba nak pesongkan hati kamu sendiri. belajarlah bersyukur krn Allah tidak suka orang yg kufur nikmat...

satu saja cara nak sifar rasuah. tp sanggupkah kita berkorban @ terkorban? tiru mcm singapork yg bagi presiden & menteri2nya gaji yg tinggi: SINGAPORE, March 11, 2011 - Parliament has approved an increase in the President's salary which is now S$4,267,500 (US$3,355,270), an increase of S$890,700 (US$700,302)., nak tahu lebih : di http://www.yeocheowtong.com/Salaries.html
hmm..lebih tinggi dari presiden USA!! terkejut berok kerajaan USA! barulah tak ada rasuah! amacam? mampus tak nak punya sbb dengki gaji PM & menteri2 kita tinggi sedangkan inilah cara yg singapork buat utk elakkan rasuah...