Breaking News
Loading...
September 19, 2011

Info Post

Tiga buah bangunan yang menjadi kebanggaan pkns di zaman pemerintahan bn dulu akan di ambilalih oleh amanah raya real estate investment trust (ARREIT) pada 1 januari 2012. kenapa pkns jual tiga bangunan itu?

Ada pembaca email kepada aku surat dari pihak pkns bahawa ruang perniagaan di kompleks pkns shah alam akan di naikan harga sewanya bergitu juga dengan ruang perniagaan di sacc mall dan bangunan menara pkns di petaling jaya.

Bila aku baca surat tu, pkns menyatakan tiga bangunan itu akan di ambilalih dan pkns akan naikkan sewan tapak perniagaan, timbul persoalan, kalau pkns dah jual bangunan tu kepada ARREIT berkuatkuasa januari 2012, kenapa pulak pkns yang beria-ia nak naikan sewa tapak perniagaan, sepatutnya selepas tarikh itu, segala urusan mengenai sewa tapak di uruskan oleh ARREIT. pahamnya kita bergitulah.

Apa pun pihak pengurusan pkns dan kerajaan negeri selangor perlu menjawab perkara ini, mengikut surat yang di hantar oleh pkns kepada peniaga, harga sewa tapak perniagaan naik sekali ganda dan ini amat membebankan penyewa.

7 comments:

Anonymous said...

duit bantuan dari yahudi tak cukup itu sebabnya pkr jual semua harta milik anak syarikat kerajaan negeri untuk kumpul fund pilihanraya, kalau pkr kalah dalam pru akan datang, maka bn lah kena tanggung segala bala yang di tinggalkan oleh pkr.

Anonymous said...

kiosk sewa 1k???mmg cekik darah abih...

KZSO said...

hmmmm..sapakah penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor hah?

atau,

ada tangan-tangan ghaib yg nak 'kena'kan mb dan juga penasihat ekonomi negeri selangor (yg dapat gaji RM1/= tu)?

Anonymous said...

ok lah tu..yg khaid jual 3 bgn pkns
yg najibun jual tanah tudm sg. besi, tanah kuarters jln cochrane & tanah lembaga getah sg bbuluh pada chukong singapore, jgn lupa tanah ktm & pulau batu putih, kaming soon wilayah iskandar akan kene juai seket ari korang sumua kene jual ngan al-penyamun najibun.

Anonymous said...

hahaha tetiba ada orang keluar topik. kuahkuahkuah. dah biasa sangat dengan orang macam ni. ngeh ngeh ngeh

Anonymous said...

sama la penyamun dengan penyamun. Rakyat marhain macam aku ni kena pilih penyamun yang paling baik jer la

Anonymous said...

ABANG2 SEMUA....BRADER2...AYAH2... JGN LAH KITA BERASA HAMPA DENGAN TIGA BANGUNAN KEBANGAAN PKNS YANG HENDAK DIJUAL TU...PASTI PKNS ADA PERANCANGAN YANG LEBIH BAIK...DARIPADA INFORMASI SEMASA YANG SAYA KETAHUI BANGUNAN ITU SUDAH TIDAK SESUAI LAGI BAGI PKNS BEROPERASI DI TIGA BANGUNAN ITU...DAN PKNS AKAN MEMBINA SATU BANGUNAN YANG SERBA BAIK JUGA SERBA CANGGIH DI SEKITAR SHAH ALAM..MUNGKIN SEKITAR I CITY DI SHAH ALAM...BETULLAH CARA PKNS DENGAN MENJUAL 3 BANGUNAN ITU UNTUK MENUKARKAN KEPADA BANGUNAN YANG LEBIH BAIK PERSEKITARANNYA DARIPADA YANG ADA SEKARANG...PENJUALAN 3 BANGUNAN ITU PASTI MENGUNTUNGKAN PKNS KERANA HARGA TANAH YANG TINGGI...INI SEPERTI "JUAL DI SANA BINA DISINI"...MEMBINA BANGUNAN YANG BARU AKAN MENGUNTUNGKAN PKNS...DAKWAAN TERHADAP KADAR SEWAAN MENCECAH RM 1 JUTA ADALAH BERPATUTAN...KERANA PENYEWA-PENYEWA ADALAH BUKAN CALANG-CALANG COMPANY HENDAK SEWA...PASTINYA COMPANY-COMPANY SEPERTI COMPANY DALAM INDUSTRI CARIGALI MINYAK...INDUSTRI PERUMAHAN DAN MACAM-MACAM MUNGKIN COMPANY LUAR NEGARA NAK SEWA...COMPANY YANG MENDAPAT TENDER BERBILLION-BILLION LAH YANG NAK SEWA...ADA KE TIDAK ORANG NAK SEWA BANGUNAN YANG ADA SEKARANG DENGAN KADAR SEWA RM 1JUTA? SETAKAT RM 1 JUTA SEWA ADALAH SANGAT BERPATUTAN...SETAKAT ABANG CONTRACTOR CLASS F BUAT LANDSKAP & MAINTAINANCE FLOW LONGKANG...ACCT FLOW PUN MACAM UNTA BERGERAK...JANGAN MIMPI LAH NAK SEWA DI PKNS...PKNS ADA STANDARD LA BANG...BUKAN MACAM 20 TAHUN LEPAS...AKU PUN ANAK JATI SELANGOR SAYANGKAN TANAH NEGERI JUGAK BANG...AKU YANG XPERNAH RASAN APA-APA DARI ZAMAN SEKOLAH SAMPAI ZAMAN BEKERJA...XPERNAH NAK MENGUNGKIT DENGAN KERAJAAN NEGERI YANG LEPAS...YANG ADA SAYA RASA YANG TERBAIK...XPERNAH DENGAR LAGI CURI PASIR DITEMPAT AKU...DUIT PASIR PUN MAKIN MENINGKAT XDAPAT PADA AKU PUN XPE SEKURANG2NYE KERAJAAN NEGERI BAGILAH BANTUAN SELALU DGN DUIT PASIR TU SAMARATA SAMARASA DKT ORG2 MISKIN...KALAU KERAJAAN YANG INI PUN MACAM SIAL ANAK 'HARUN' JUGAK.. KITE SAMA-SAMA LAH TERBALIKKAN KERAJAAN NI...MACAM KERAJAAN LEPAS...DENGAN INI SAYA MEMOHON MAAF KEPADA DARUL EHSAN TODAY ATAS COMMENT SAYA JIKA PEMBACA TIDAK DAPAT MENERIMA...WASALAM DARI PEMUDA SEPANG.