Breaking News
Loading...
December 2, 2011

Info Post
Kalau perlu melutut dia akan melutut, kalau perlu menyembah dia akan menyembah, untuk masuk penjara sekali lagi, tobat dia tak nak, itulah cerita dua ahli parlimen umno kepada aku semasa lepak-lepak dengan mereka di riverside pwtc.

Menurut mereka, anwar sanggup buat apa sahaja asalkan dia tak di penjara lagi, anwar tahu hayatnya sebagai ketua pembangkang dah tak lama, egonya ketika dalam mahkamah yang mana dia tak mahu bersumpah ketika memberi keterangan merupakan satu kesilapan maha besar yang dia telah buat, akibatnya kenyataan nya itu boleh dibakul sampahkan oleh hakim.

Cerita dua ahli parlimen tu lagi, setiap kali ada peluang berjumpa dengan ahli parlimen, perkataan yang keluar dari mulut anwar ialah "i tak sanggup masuk penjara lagi, azab masuk penjara tu" itulah ayat yang kerap anwar jaja sekiranya dia ada peluang berjumpa dengan ahli parlimen umno di tempat yang terlindung dari pandangan umum.

Akibatnya ada seorang ahli parlimen bn dari sarawak menemplak anwar dengan berkata " u berani buat, berani tanggung la" terkulat-kulat muka anwar ketika di templak bergitu, kata dua orang ahli parlimen itu kepada aku, tak lah sehebat mana pun anwar ni, atas pentas ceramah cerita berdegar-degar sampai sanggup masuk penjara seratus kali, ini baru nak masuk kali ke dua dah mula dah mintak nyawa...

4 comments:

Anonymous said...

kalau betul dh terbukti dia bersalah, jatuhkn hukuman..dia mungkin terlepas di dunia..kt akhirat kompem x lepas..

Anonymous said...

Apa mintak nyawa . . . kasi padam terus. Menyusahkan rakyat je.

Rakyat pun dah menyampah. Asyik menipu dan memfitnah. Mampus lagi baik. Aman sikit Malaysia ni.

Anonymous said...

perwakilan umno tuli isu pluralisme tidak diangkat sebagai agnda dalam perjuangan dan ucapan prwklian dan pemimpin kanan UMNO...isu ini memang dekat dengan melayu islam dari kalangan melayu PAS PKR maupun UMNO maupun melayu diatas pagar sendiri sayang mreka seolah kehilangan ilham atau fakta mengenai bayaha pluralisme nak jerit jerit lah yang penting isi dan isu utama perlu diketengahkan...suma hipokrit minta tidak dicalonkan dalam pilihan raya nanti...piiirahhh lagu lama tu....
Note:
Ucapan dasar Azmin Ali merujuk PKR sebagai Children of Light, terma yang digunakan dalam kitab Injil penganut Kristian.istilah ‘children of light’ ini hanya terdapat dalam agama Kristian!
Seorang pelajar Phd IIUM mula memberikan arguments bahawa istilah yang digunakan Azmin Ali memang mempunyai konotasi Kristianiti yang sangat nyata

Anonymous said...

Aku setuju pendapat no 2,malaun ni patut mampus dari mukabumi ini,banyak menyusahkan dan memecah-belah rakyat,lihat kaum kafir harbi dah berani pijak kepala bangsa kita,tamakkan kuasa sanggup gadai maruah bangsa asalkan dapat berkuasa,pemimpin yg sebegini yang kita nak pilih?....alamat anak cucu kita akan jadi hamba di bumi sendiri.....tak mustahil!!!,so fikir2lah, menangis air mata darah sekalipun....bumi bertuah akan menjadi milik orang.