Breaking News
Loading...
January 25, 2012

Info Post

AirAsia disaman sebuah suruhanjaya pengguna di Australia kerana syarikat penerbangan tambang murah itu didakwa gagal menyatakan tambang penuh perkhidmatannya dalam laman web.

Syarikat yang menjalankan penerbangan keluar daripada Gold Coast, Melbourne dan Perth itu dinamakan dalam dokumen yang diserahkan kepada Mahkamah Persekutuan Melbourne pada Selasa, lapor AFP.

Suruhanjaya Pengguna dan Persaingan Australia, badan pemantau urusan kepenggunaan negara itu, mendakwa terdapat tambang di laman web AirAsia tidak menyatakan harga semua cukai, duti dan caj-caj lain.

"Pernigaan yang memilih mengiklankan sebahagian harga setuatu produk atau perkhidmatan harus juga memaparkan harga tunggal keseluruhannya," katanya dalam kenyataan media.

komen aku: padan muka tony and the gang, korang kuat sangat menipu pengguna, korang jangan ingat korang boleh tipu pengguna di malaysia maka satu dunia punya pengguna korang nak tipu, sekarang terimalah padahnya.. 

5 comments:

Anonymous said...

padan muka

Anonymous said...

Itu tony anak emas najib, mesti najib kasi tolong settlekan punya...

oldman said...

orang luar membukan mata kita sedangkan dah lama di disuap dengan iklan yg mengelirukan dengan harga tiket tak masuk akal..ada kita baca tegoran diakhbar namum tiada tindakan diambil menteri hanya membisu... saolah tiada undang2 boleh dikenakan...nampak sangat kerajaan kurang cerdik bila melibatkan orang kaya.

Anonymous said...

Pengalaman aku naik AirAsia tahun 2005 and kekurang ajaran steward n stewardess dorang cukup untuk buat aku taknaik AirAsia lagi. Sanggup aku bayar lebih naik MAS. Hati pun aman..

And orang yg ckp TF tu pandai, good businessman, etc have to think twice. Pandai sangat ke, betul2 pandai or pandai pilih orang nak take advantage.

Anonymous said...

It's remarkable to visit this site and reading the views of all friends on the topic of this article, while I am also keen of getting familiarity.
Feel free to surf my weblog buy cheap netbook online