Breaking News
Loading...
January 26, 2012

Info Post
Kenapa setelah tiga bulan isu NFC menjadi parah, baru ketua audit negara nak bersuara? ini yang aku tak paham, tiga bulan beb, bukan tiga hari, apa, selepas laporan audit di keluarkan dia terus bertapa dalam gua, langsung terputus hubungan dengan dunia luar sehinggakan lepas tiga bulan baru dia nak bersuara?

Apa punya bingai la ketua audit negara nie... selepas teruk umno di hentam, selepas lunyai shahrizat dan keluarga di sebat oleh puak-puak pakatan, baru ketua audit nak bersuara, bengong punya orang, bersuara sekarang sudah tak berguna, image umno telah berjaya pakatan burukan, image shahrizat sudah teruk mereka jaja ke kampung-kampung...

Aku cadangkan ketua audit negara turun ke kampung-kampung buat roadshow bersihkan semula nama umno/bn dan shahrizat sekeluarga dan akui kesilapan itu berlaku kerana selepas laporan audit keluar dia bertapa di dalam gua, apa bila selesai pertapaan, baru dia sedar yang kemelut antara NFC dan NFCorp hampir menjahanamkan umno/bn... bingai punya orang... 

13 comments:

Anonymous said...

kalau macam tu gaji 3 bulan yang dalam pertapaan tu tidak perlu dibayar kerana bertapa dalam gua tidak perlu makan mewah mewah sekadar makan berteh satu gemgam satu hari sudah memadai....

Anonymous said...

sapa nama orang tua ni ? sejak bila dia jadi ketua audit negara ?

berapa umur dia?

orang tua ni ada penyakit hilang ingatan kot , atau tanda2 dia buang tabiat ? tengok muka pun memang hancus punya , muka malap pemalas lembik ...

selama 3 bulan ni , mustahil dia tak baca satu paper pun , atau tak buka internet langsung , atau dia ni bujang karat tak ada anak bini ?

atau orang tua celaka ni memang anjing anwar , kena bagi makan bontot tiap hari , kena tadah mulut makan najis anwar siang malam ..

ornag tua ni setan muka manusia ..

Darah Satria said...

kebanykkannya yang duduk dalam Kerajaan, yang bekerja ngn kerajaan makan gaji buta... Tak reti buat reja!. dah berumur tuee mau dokk berenti laa.. bgi kat orng len pulak.. yang govermont pon pilih bulu sgt. Bodoh punya Goverment!

AntaraPos said...

PKR : Kenyataan Ambrin Tidak Tutup Salah Laku Dalam NFC | http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WlbJdo | http://antarapos.com/v1

Anonymous said...

Jangan ckp mcm tu, kena ingat org dlm govt xleh sesuka hati keluar statement. Ni plak statement politik mcm ni. klau dia xbuat kerja mcmana pulak dia dpt keluarkan kenyataan audit utk tahun 2011. setahun punya audit dari semua sektor dia kena compile bai.

Mcm dia ckpla, dia buat kerja kena profesional. Tp bila dah dipolitikkan benda jadi lebih complicated.

Anonymous said...

Selepas dia buat keluar Penyata Audit seluruh jabatan2 Kerajaan, ada lah pihak2 yang suka 'spin' cari salah orang..., buat penafsiran yang begitu hudoh..., sampai timbul 1001 fitnah..

Dia ni boleh buat tak kisah ker dengan penafsiran2 yang bengap tu?

Kena Audit kecekapan diri sendiri jugak, ooi..! Jangan buat malu seluruh kakitangan kerajaan..

Anonymous said...

UMNO patut sedar lama dah bahawa TALIBARUT pembangkang ada di mana-mana sahaja...

Anonymous said...

Saya rasa KAN dalam masa 3 bulan berfikir samada mahu mengakui kesilapan atau biarkan sahaja kesilapan itu berlalu dengan harapan akan hilang bersama derasnya masa berlalu.

Kini KAN telah terselap dua kali....doublr trouble...ambilah tanggungjawab dan letak jawatan...Itu sahaja....

Anonymous said...

Ketua audit lambat kluarkan knyataan, NFC taknak buat saman dan dapatkn perintah injuksi mlarang mana2 pihak kluarkn knyataan krn kes sedang disiasat pdrm dan sprm... apakah benda semua ni? adakah ketua audit dan ceo nfc sngaja nak kenakan kjaan krn mrk smmgnya talibarut pmbgkang?!!!!!

Anonymous said...

biasalah org mcm ni la yg selalu dapat pangkat...yg kita mcm lembu kerja Kerajan tak nampak..sebab meka ini pelakon kita ni Kuli batak...BN tersungkur akibat manusia mcm ni la dlm kerajaan...cuba lu fikir sendiri...

Wake UP! said...

Bukan bertapa. Mungkin sebab dia tu orang Anwar Ibrahim, jadi dok diam sajalah untuk jatuhkan syarikat orang Melayu dan bagi syarikat Cina kekalkan monopoli dalam pengeluaran daging.

man said...

Audit ni merupakan satu bidang Professional dan merupakan satu badan yang bebas.. Jika anda mengatakan dia orang Anwar Ibrahim, anda adalah silap.. Jika laporan audit tidak dihormati, penyelewengan dalam agensi kerajaan akan berleluasa dan rasuah juga akan menjadi parah.. Audit merupakan satu platform dalam mengelakkan rasuah baik dalam agensi kerajaan atau swasta. tuga audit ini adalah untuk menjaga kepentingan pemegang2 saham iaitu dalam konteks Kerajaan, Rakyat adalah pemegang saham..

Becky said...

Audit ni merupakan satu bidang Professional dan merupakan satu badan yang bebas.. Jika anda mengatakan dia orang Anwar Ibrahim, anda adalah silap.. Jika laporan audit tidak dihormati, penyelewengan dalam agensi kerajaan akan berleluasa dan rasuah juga akan menjadi parah.. Audit merupakan satu platform dalam mengelakkan rasuah baik dalam agensi kerajaan atau swasta. tuga audit ini adalah untuk menjaga kepentingan pemegang2 saham iaitu dalam konteks Kerajaan, Rakyat adalah pemegang saham..