Breaking News
Loading...
February 22, 2012

Info Post

Hari ni dengan bangganya aku nak tunjuk salah satu KEBODOHAN dan KEBEBALAN budak-budak cybertroopers pakatan dan jinggay 13.

Depa ni kalau aku kata bodoh, depa marah tapi nak buat macam mana depa ni memang bodoh, ok kenapa aku kata depa bodoh...

Ok depa kata kata sailing clearance tu surat beranak, punya la mangkok, dua dokumen tu pun depa tak boleh kenal.

Ok apa sailing clearance tu? sebagai contoh, kapal tu berlayar dari Xiamen, kemudian dia singgah di berberapa negara seperti india atau israel, disini cybertroopers bodoh pakatan cuba nak spin cerita, surat sailing clearance di keluarkan setiap kali kapal nak berlayar, contoh, kalau kapal tu berlabuh di dubai, kemudian dia nak berlayar ke malaysia, maka pihak berwajib di dubai akan keluarkan sailing clearance. jadi kenapa hanya surat sailing clearance israel je yang mereka keluarkan, kenapa tak surat sailing clearance negara lain..? ada malafide di sini..

Si bingai tu siap watermark sailing clearance yang dia kata surat beranak kapal tu, bangga la tu kononnya dia dokumen sulit....
Ok apa pulak surat beranak? hah.. kalau korang nak tengok surat beranak, korang mintak la kat mak korang atau tengok surat beranak anak korang, itu lah surat beranak.

Ini baru betul surat beranak atau birth certificate.
Budak-budak bodoh tu kata, sailing clearance tu dokumen kargo dari israel masuk malaysia, ni lagi satu bukti bahawa budak-budak cybertroopers yang dibayar oleh pkr ni bebal, bro kalau tak pernah kerja shipping jangan lah tunjuk pandai, dokumen untuk kargo orang tak panggil sailing clearance, orang panggil bill of lading bukan sailing clearance, bongok.

Contoh bill of lading, ini sepatutnya budak-budak bodoh tu tunjukkan untuk kuatkan hujah mereka.
Aku cabar cybertroopers dan jinggay 13 supaya keluarkan bill of lading kapal tu, dan tunjukan ada kargo dari israel yang di import oleh negara kita, aku yakin mereka tak akan dapat tunjukan pasal tak ada kargo dari israel, haahaa tak tau la kalau cif cybertroopers pkr budak milo masam tu buat superimpose pakai photoshop pulak lepas nie...

9 comments:

Anonymous said...

aku setuju dengan ayat det, diaorang ni tak pernah kerja shipping agency tapi berlagak macam tau semua.

tak pasal2 dah kena cop bodoh.

Anonymous said...

Dunia dah akhir zaman. Orang yang tidak ahli mengaku pandai. Lain kali buat homework dulu, jangan hentam keromo. Birth certificate kapal tu mestilah the Certificate of Registration yang di keluarkan oleh pejabat pendaftaran kapal. Ni macam geran keretalah atau geran rumah, baru ada nama tuan punya dan lain lain. Mana gerannya? Kalau dah dasar putar alam...

Anonymous said...

Dia nak acah acah pandai lah tu konon!!!
Ternyata dia memang baghal sekali,sebabnyer kerana sailing of clearance dan bill of ladding pun tak tau nak bezakan.

Anonymous said...

Celako..Celako..Celako..!!

meUher said...

Budak2 diaorang mana ada kelulusan....cam si poji Topeng Perak....form 3 pon tarak!!!!! Tapi dpt sposor juta2 uth buat fitnah je!

meUher said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

org kampung boleh dia nak kelentong.....

Anonymous said...

kalau tak hantar barang ke malaysia, kenapa perlu singgah di westport/port klang

eXception said...

Aku ada satu soalan nak tanya kepada cai-cai PR ni...

BAGAIMANAKAH KAPAL INI DIBERANAKKAN??

SIAPAKAH IBUNYA?

SIAPAKAH BAPAKNYA?

DI HOSPITAL MANA DIA DIBERANAKKAN?

SIAPAKAH DOKTOR YANG MENYAMBUT KELAHIRAN KAPAL INI??

MELALUI LUBANG MANAKAH KAPAL INI KELUAR?? LUBANG JAMBAN?? LUBANG KUBUR?? ATAU LUBANG JUBUR??

Benarkah Dua Kapal Dagang ZIM Milik Israel?