Breaking News
Loading...
March 21, 2012

Info Post

Ronnie kata, kerajaan negeri akan beli 50 buah lori kompaktor untuk di sewakan kepada kontraktor yang menjalakan kerja-kerja kutip sampah, wahh baik betul kerajaan negeri, siap kena sediakan lori untuk kontraktor.

Tapi aku nak tanya ronnie dan kerajaan negeri, siapa yang atau syarikat mana yang dapat tander untuk bekalkan lori sampah tu, ronnie dan kerajaan negeri kena jawab, untuk buktikan kerajaan selangor nie telus.

 pasal aku tak nampak pun kenyataan tawaran tander dibuat.

Agaknya depa deal direct nego kut, bagi sesama koroni depa, bayangkan lah sebiji lori tu di anggarkan 100 ribu kalau 50 biji dah berape? cukup la tu untuk fund pilihanraya di kawasan ronnie.

5 comments:

Anonymous said...

Encik Ronnie telah membeli sebuah LORI SAMPAH dengan harga RM300 Ribu sebuah sepertimna tercatat di dalam sebutharga belian. Harga asal lori sampah tersebut hanyalah RM200 ribu sahaja.
Soalan: Kemanakah perginya RM100 ribu dalam urusniaga ini?

SPRM sila jawab soalan matematik di atas.

Anonymous said...

Tu lori banyak dh standby kt bukit beruntung tu.. cipta isu utk bg lori ni jln..pukimak punya pakatan

Anonymous said...

sebenarnya harga lori tu, basic feature, dlm R150 je. Tukar brand compacter dan tayar celup dll boleh le markup ke RM200 ribu. Kemudian markup lagi RM100ribu.
itu CAPEX je. kemudian alasan OPEX utk maintenance mungkin 3 tahun supaya kalau kalah nanti pun, duit aliran kedalam ronnie punya poket masyukkk.. mungkin cecah RM50ribu setahun yg di bayar pada awal sain kontrak.
jadik dia org dah untung RM200 satu lori.
50 lori dah jadiRM10juta. serta suku juta utk tahun ke-2 dan ke-3.
dah macam Tian Chua minta RM30 Juta.
pergghh!! aku nak jadik calonnn!!

Anonymous said...

yg dapat tander geng umno sepang dgn umno serdang...aku tahu le

Reneeimya said...

Tu lori banyak dh standby kt bukit beruntung tu.. cipta isu utk bg lori ni jln..pukimak punya pakatan