Breaking News
Loading...
July 26, 2012

Info Post

Nak tergelak bila aku tengok quran cai-cai pkr keluarkan isu bodoh, katanya komuter tak de cermin sisi, punyalah bangang, apa editor suara keadilan tu ingat komuter ni kereta ke? nak pakai cermin sisi atau orang yang keluarkan cerita bodoh tu tak pernah naik komuter...

Sapa yang pernah naik komuter mesti tahu bagai mana perjalanan di atas platform semasa train sampai, masa penumpang masuk dan keluar train dan selepas pintu train di tutup, segalanya cukup safety, ada pegawai ktm atau polis bantuan mengawal di platform, bak kata, tak pernah lagi la aku dengar orang terbolos kakinya kat celah platform atau orang tersepit dekat pintu komuter... kan lebih selamat adanya pengawal di atas platform dari pada driver train tu tengok side mirror untuk awasi penumpang keluar masuk train....

Apa pun inilah dia pembangkang, tak ada kerja lain puak-puak nie, asyik nak bangkang je, ye lah nak sekarang nie pembangkang nak tibai najib dah tak lut lagi dah, so kena lah depa cari point-poin bodoh nak spin isu, apa pun suara keadilan punya lawak bingai setaraf majalah ujang...

Cuba korang cari kat mane side mirror train tu... jumpa tak? train kat negara depa tu pun tak pakai side mirror, ada pembangkang kat negara depa tu buat kan sebagai isu politik...???




28 comments:

Anonymous said...

bahlul PAS

Anonymous said...

kat negara 'China Doll' ada side mirror lah bro...

itu pasal depan-belakang sama rasa...

Anonymous said...

NASIB BAIK DIORANG HANYA PERTIKAIKAN CERMIN SISI..KALAU PUAK-PUAK NIE PERTIKAIKAN TAYAR KERETA API TAK PAKAI ANGIN MACAM MANA LAH TU....

Anonymous said...

Tak faham lah.. kenapa nak pakai side mirror... cam monorail ada CCTV.. bila penumpang keluar masuk , driver cuma tengok kat CCTV jer... sebelum pintu di buka atau di tutup, ada bunyi amaran dan pengumuman ila nak sampai stesen... hai .. cubalah bagi idea yang high tech sikit... apa daaa...

Unknown said...

HahhahahaaaaamPAS... Bodoh takbleh di ajar!

Anonymous said...

Penganot PAS majoriti nya BODDOOO...pemimpin cakapla apasaja wlpon hanya AUTA bukan FAKTA, dgn penoh nafsu TAKSUB mrk akan brtakebeer....

Kalo pmimpin depa cakap TAIK banyak zat dan elok di makan...mst depa ikot...

kah kah kah

Anonymous said...

Pembangkang katakan, sikit-sikit nak bangkang jer.

Anonymous said...

pembangkang yg kengkang@kangkang

Anonymous said...

siapa ada minyak angin cap kapak...sakit perut aku ketawa terbahak-bahak sampai keluar air mata....lawak giler dia orang nie atau bodoh giler

Anonymous said...

pa yg korg pikir sama cm aku pikir,,,tp yg xpuas ati ni,,kt malaysiakini teruk kerajaan kena tmbak sikit je yg backup kt sana...kasi tolog tmbah sama laa,,,

Anonymous said...

apa ni bro, sama tarafkan suara keldaian dgn majalah ujang, majalah ujang 1000X lagi bermutu tau...

Anonymous said...

aku rasa mmg bahaya la takde side mirror. camne train tu nak reverse & buat side parking nanti? kah kah kah

Anonymous said...

Haaa,lagi palau ko dibuat nya..

ABAI said...

Asal bole bangkang... bangkang je la sampai putus nyawa.. ini la kualiti pembangkang kita bro.. reverse sensor takde ke komuter ni.. bahaya tu.. ni semua salah umno hahaha bodoh piang..

Anonymous said...

memang pembangkang ni kerjanya membangkang jer. ntah apa2 yg dibangkangnya. macam tin kosong jer! elok haramkan jer pembangkang kat malaysia ni, sebab tak reti buat kerja sebagai pembangkang yg efisen.

Anonymous said...

itu bangang tak boleh diajar, Pakatan Rakyat kalau memerintah jangan lupa nanti WAJIB kan Kapal dan Kapalterbang Milik negara juga di pasang Cermin Sisi.
rasa rasanya lepas PRU 13 nanti PR akan akan di TALKIN kan.

org johor said...

Selama ni org cakap dia tak cerdik ( BODOH ) taknak terima, marah,...tapi bila dah keluar artikel macam ni tolong la terima hakikat...toloooonggg la... boleh tak..toloooogggg la..terima hakikat yg korang ni mmg tak berapa cerdik...( tak sampai hati plak nak ckp 'bodoh' )

Anonymous said...

ader cermin sisi...
tu pun bila sampai kat platform....
bulat besar tergantung kat bangunan platform...

Anonymous said...

ini membuktikan akhbar keadilan ni tahap cipan je..x berilmu dan x berakal..lawak sungguh..asik nak bangkang je..

Anonymous said...

Nasib ler kalau pr menang nanti dia buat keretapi ada side mirror, signal, lampu reverse sia dgn bunyi beep beep beep.... SAH LA PUAK EDITOR KEADILAN TU BANGANG TAK BOLEH DIAJAR

Anonymous said...

bodoh punya pkr..dizaman IT ni tapi tahap fikiran masih di zaman 50an..bulet train jepun yg paling laju tu pn tak pkai cermin sisi..bodoh bodoh betul pkr ni.tak ada kualiti,mcm mana nak perintah negara klu tahap iq mcm babi

Anonymous said...

KESIAN PAS... BODOH TERAMAT BANGANG.. SEDIH PUN ADA...

Anonymous said...

Kesiannnn....dah abis modal kot nak buat isu .... Hahaha

Anonymous said...

mungkin harga cermin tu separuh dari harga keseluruhan keretapi...itu sebab depa marah..kononnya ada ketirisan...pas pkr dap bodoh

Anonymous said...

Sapa nak disalahkan ye..penulis ke ketua pengarang yang melepaskan artikel untuk dipapar cetak pada akhbar..? Tak tau nak pilih mana pasal Dua2 tu bangang giler tu!!!!Wartawan keadilan ni sekolah mana dulu ek? Ni mesti geng kena masuk kelas peralihan ni!!!!. Gi la sekolah semula wartawan Keadilan jgn buat kerja macam beruk ..korek2 cium pastu terus telan x kira elok ke tidak..BANGANG..BANGANG..BANGANG (ikut lagu KOSONG najwa latif)

nizbzam said...

tk der ke pembangang yg nk mempertahankan media arus perdana mereka ni...patut dri dulu smpai skunk dok bangkang je rupanyer bangang

Anonymous said...

Adeh..ape la korg nie melatah sgt?
Ni isu KTM..bukan monorel or light rail transit..
KTM ni jalan 1 malaysia..pasal side mirror, knape pulak ktm xperlukn side mirror?dah tu sape nk jage penumpang keluar masuk?ade ke pak guard jage?ade kamera ke?ade sensor ke?ape korg merepek ni?ni KTM la..bukan lrt..lrt tu ade full/semi-autocontrol..sedangkan KTM tu manual driver..kalau ade polis bantuan pun,die dok kt depan kounter je..adoi malu la..len kali byk2 kn mengkaji..penggunaan cermin sisi tu mmg wajib..sbb KTM xde sistem masa yg tepat.kalau org ramai,die brenti lame sikit..org xde die brenti 15saat je..tu la guna cermin sisi..mane boleh tgk camera,adoi kalau camtu brape byk camera nk pasang ni?pening la driver KTM tu nk tgk camera kg..sbb pintu die byk maa..jom la pakat nek KTM nie..bru tau cmne apliksi nye..noob!

Anonymous said...

bai..
ko paham x ape tue komuter,ape tue keretapi???
ko tunjuk gmbr keretapi kt luar negara..
bkn komuter kt luar negara..
bengong..