Breaking News
Loading...
August 28, 2012

Info Post

Majlis Syura PAS disaran menasihatkan bekas timbalan presiden PAS Nasharuddin Mat Isa supaya berundur sebagai anggotanya kerana ia dilihat jalan terbaik mengelakkan isu berkaitannya dieksplotasi.

Bekas naib presiden PAS Ahmad Awang berkata, menarik diri secara sukarela merupakan langkah terbaik bagi menangani kontroversi itu.

"Mereka boleh beri nasihat supaya beliau berundur. Itu secara diplomasi. 

Ahmad yang juga bekas anggota Majlis Syura berkata, itu langkah terbaik walaupun badan itu mempunyai kuasa menggugurkan keahlian anggotanya.

Jawatankuasa Pusat PAS sebelum ini menyerahkan kepada Majlis Syura untuk menentukan kedudukan Nasharuddin memandangkan ahli parlimen Bachok itu tidak lagi menganggotai jawatankuasa itu.

4 comments:

Anonymous said...

itu kasus syiah sama sunnah gak harus diperbesarkan kerna saya yakin pengikut Parati Pas sangat bijak. Saya punya teman pengikut Pas sanagt pinter berploitik kayak warga Indo yang gak bisa diprovokasi oleh pemerintah mereka. Tahniah kepada pengikut Pas kerna ramei yang saya liat menjadi pengikut Parati islam yang sebenar itu hatta mantan mantan pejabat dan ada juga mantan ketua polisi mengikut partai islam itu. Saya , menurut firasat saya Pemerintahan sentral umno akan jatuh nanti.

Anonymous said...

Habislah PAS jadi Syiah dong!

Anonymous said...

ANON 10:38 : OM, MAS, KAKEK, @ KANG. APA SAJA YANG KAMU OMELKAN? SAHSYAT SUNGGUH KEUPAYAAN FIRASAT KAMU YAK. KAMU YANG SEBENARNYA MAHU MENGANGKAT BANGSA INDO YANG KAMU FIKIR SUKUP PINTER BERPOLITIK, TERSERAH KAMU SEBAB ITU HAK KAMU MENGANGGKAT BANGSA KAMU ITU YANG SEBAIKNYA. TAPI DI SINI KAMI TIDAK GOBLOK MENILAI YANG INTAN DENGAN PERMATA. CUBA KAMU BERLAPANG DADA KENAPA KAMI TIDAK TERIKUT KEGOBLOKAN PENGIKUT PAS. YANG PINTER TETAP PINTER TAPI YANG GOBLOKNYA LEBIH RAMAI. MASAKKAN SIKAKI PELIWAT DIJUNJUNG DI KIRA PINTER, PARTAI KAFIR YANG MENENTANG PEMBANGUNAN NEGARA ISLAM MENJADI KEPALA PAKATAN JUGA DIKIRA PINTER, DAN PARTAI YANG MENGAKU ISLAM MEMINGGTIRKAN PENDAPAT ULAMAK TERUS DINOBAT JUGA DI KIRA PINTER? NAH MAKA DENGAN ITU JANGAN SEMBRONO LOH. KAMU USAH IKUT CAMPUR LALU MENGGOLONGKAN KAMU JATUH DALAM KEGOBLOKKAN. USIA KAMU MUNGKIN TIDAK SETANDING KELAHIRAN KERETA PROTON UDAH MAHU MEMBUAT TELAHAN POLITIK. JANGAN GOBLOK.

Liyana said...

Semoga ASWJ terus mara
Sokongan padu buat Ustaz Nasharudin