Breaking News
Loading...
August 31, 2012

Info Post

Nasi dah jadi bubur, buat pertama kalinya malaysia di malukan di malam kemerdekaannya sendiri, bukan takat di malukan malah ada niat pembangkan nak tukar bendera malaysia dari jalur gemilang ke sang saka malaya..

Cerita depa nak berarak di dataran pada malam merdeka nie dah di canang dekat sebulan lepas dalam fb dan blog pembangkang, dua minggu lepas ada seorang pegawai tinggi polis bagi AMARAN pada puak-puak nie suapaya jangan berhimpun, tapi biasalah, AMARAN tinggal AMARAN...

Pepatah jawa ada berkata "prevention is better than cure" mencegah lebih baik dari mengobat, maka soalan aku kenapa tak di cegah dari awal? sapa nak jawab soalan tu???

Rasa-rasa koranglah sapa korang nak salahkan pasal kejadian awal pagi tadi? ada menteri asyik dok bagi AMARAN...AMARAN dan AMARAN... ada menteri tu pulak asyik dok nak jaga hati cina je, macam lah cina nak undi bn lepas nie, polis...?? polis bertindak mengikut arahan, kalau menteri tak bagi arahan macam mana polis nak bertindak, betul tak?

Ada yang kata, "orang atas tau macam mana nak control" ye lah tu di sebab tau sangat macam mana nak control tu lah semalam jadi "lost control"....

20 comments:

Anonymous said...

Alang kah sedih nya pabila dah berlaku kejadian sebegini rupa menteri lebik yang menjaga KDN kata semuanya ok..Hisyam ko tau tak bendera tu merupakan lambang sebuah kerajaan dan PM sepupu ko tu merupakan saorang PERDANA MENTERI..ADAKAH KO NAK BERTINDAK SETELAH KEPALA KO KENA LUKU DAN DIPIJAK

Anonymous said...

Letak bulat kuning n lambang keris ditengah2..tgk apa kata si lahanat2 tu..

ikhlas menegur said...

salahkan umno dan juak juaknya.....cuba tanya sbb apa rakyat turun kejalan....sejak bila rakyat meluahkan perasaan mereka dijalan....dan sapa penyebabnya......

Anonymous said...

inilah akibat perjuangan yang kononnya atas nama demokrasi dan kebebasan..............

Anonymous said...

Yang lu risau apahal mat????

Anonymous said...

Si Awuuu ini patut dipetisejukkan selepas PRU13. Apakah setelah terjadi pembunuhan dan pergaduhan berdarah baru hendak dikatakan serius?
Si Awuuu ini ada baca sejarah tak? Tahu tak antara punca terjadi tregedi 13 Mei ialah aksi-aksi melampau seperti yang ditunjukkan pada malam kemerdekaan?

Anonymous said...

warga sangat marah sama pemerintah umno itu, kerna itu gak ada siapa mau sokong itu pemerintah, politiknya umno sangat jijik menurut saya. gak ada demokrasi sebenar di malaisia ini. petinggi mereka semua suka rampok dan maling uang rakyat.janagn marah ya.

Anonymous said...

Betul itu bapak anon! Nasib baik bendera saka Malaya.......kalau bendera republik Monggolia....pengsan aku ketawa terguling2 guling....keh keh keh.

Kump. Anak2 Muda Keluar UMNO said...

.

(( Take Note )) UMNO BODOH - Kenapa BN Tak Buat HUDUD Sejak 50 Thn dulu?



Tak ada apa yg perlu dijelaskan lg. Tak ada apa yg perlu diterangkan lg. Tak ada apa yg perlu diperincikan lg. Pemuda dan Puteri UMNO sememangnya BODOH.

Bila kaum Cina menolak HUDUD, pandai pulak mereka sibuk2 nak bercakap pasal HUDUD. Yg Barisan Nasional yg dah memerintah lebih 50 tahun tak pernah buat HUDUD , 'Ada ko kisah'? Kepala otak pemuda dan puteri UMNO letak kat mana?

Bodoh sangat kalau ada orang kata mengundi UMNO yg dah memerintah 50 tahun tanpa HUDUD lebih baik berbanding kaum cina yg tak faham HUDUD menolak HUDUD.

Jadi, fikirkan sy ada alasan cukup kuat kenapa menolak BN dan menerima PAKATAN RAKYAT. Sememangnya mereka tak pernah buat HUDUD sejak 50 tahun dulu. Dan pemuda dan puteri UMNO memilih utk jadi BODOH.


(Edit, copy & paste dari 'Page FB Kump. Adik2 Keluar UMNO')

Anonymous said...

Inilah hasil ETP najib.......putera puteri Umno sendiri dah tak hormat dgn pemimpin sendiri.......hasilnya alahai kunyit parpu kasi hot, panas berapi.........BR1m pun tak mampu nak merobah keadaan.

esuk berita meloya kuar 1. " PR nak guling kerajaan"2.Taraf worga negara pemuda ditarik dan pemuda2 akan dihantar ke myanmar.3. Inilah hudud ala pas.4.Hasan Ali murka "pemuda derhaka". 5. Madey keciwa "Karpal derhaka lagi".6.Saiful diliwat lagi.....video akan di sebarkan seluruh dunia.

Amende lah nkorang, memangcacat akal le.

Anonymous said...

anon 642....yo bro peristiwa 13 may....tu dulu.....sekarang peristiwa bomb c4.....orang melayu mana ada maruah dah......dulu memang ameno melayu punya....sekarang ameno mamak punya....tak caya tanya madey....masih hidup lagi keling tu.Fitnah jadi trend......tanya sifool baukari.....cerita sampai satu dunia langsung takde malu......tup tup tiada bukti.....pegawai kerajaan mati pasal nak tutup kes rasuah pemimpin ameno.....Sudah lah bro melayu cam nkorang mana ada maruah.....maling matawang ada.

Anonymous said...

Alahai kalau lah mereka ini orang PR dah lama dah kena tangkap.......kamu tak kan tak tahu taktik umno apco.

serius sekali penyakit puak bn ni....simpati lah aku dengan 1malagol(1monggol) ni.yang lain aku boleh kasi, tapi undi minta maap.

Anonymous said...

terbukti itu kerja nya folower umno . Laim masa fikir dulu ya sebelum menuduh oposisi. bagemana umno mau bikin pencerahan ya kerna umno udah kantoi kata orang malaisia.

Anonymous said...

'Denial Syndrome'- sejenis penyakit yang dihidapi olih puak pakatan haram jadah.

Anonymous said...

Kesian kat saudara , berpolitik sampai buta hati. Jd pergi lh saudara sokong PR yg saudara yakin akan laksana hudud.

Anonymous said...

Maaf perlu saya betulkn kenyataan saudara, yg turun ke jalan tu bukan rakyat tp penyokong pakatan rakyat. Masih ramai lg rakyat malaysia yg cintakan keamanan dan bersyukur dgn kemakmuran yg kita kecapi. Dn ramai lg rakyat yg berpolitik secara matang, rasional, beradap dan brminda merdeka.

Anonymous said...

1000 ribu berkumpul di dataran malam merdeka, masih tak mampu jadikan dataran seperti tahrin square hampehh

Anonymous said...

SIMBOLIKNYA TIADA LAGI WARNA BIRU KEHARMONIAN & PERPADUAN DALAM SANG SAKA MALAYA..DAH JELAS...

Anonymous said...

Kump anak muda yg bodoh..patutnya amik peluang kaji hukum syarak yang diamalkan sekarang..walaupun tidak 100% hudud dilaksanakan sekurang2nya beberapa hukum digunapakaikan..kaji juga hudud pas yg jhendak dilaksanakan..adakah ia dilaksanakan pada semua org..Islam dan kafir..fikir guna otak bukan guna kepala lutut..

Anonymous said...

jangan marah kat indon 9.45 am tu, dia tengah boring tu, tgh cuti sakit siflis, tak ada simen yang nak di bancuh