29 December 2012

Kesian Hadi... Terpaksa Jilat Ludahnya Balik...


Hadi terpaksa merayu, mintak nyawa nak masuk media perdana pasal nak jelaskan isu amanat tu...

PAS dan pakatan selalu kata, ceramah depa di hadiri oleh puluhan ribu rakyat, jadi jawab je la isu tu di padang-padang ceramah, kenapa nak pakai media arus perdana yang pernah korang boikot dulu...???

Sebenarnya itu menunjukan ceramah yang pas bangga selama nie di hadiri oleh ahli-ahli mereka sahaja dan tiap kali mereka berceramah di hadapan orang yang sama, rakyat tak kelapaq nak dengar ceramah pas, jadi bila isu amanat dajjal tu di mainkan, rakyat jelata nampak, hadilah punca sebenar perpecahan umat melayu/islam di malaysia nie...

Tu pasal hadi gelabah beruk nak pakai media perdana yang pernah dia boikot dulu....


29 comments:

Anonymous said...

dah kantoi, dah nazak, dah nak mampos la tue.

Anonymous said...

Mana adil kalau dia saja yang bercakap. Adakan perbahasan dan soal jawab. Bukan dalam TV3 atau RTM tetapi TV PAS atau TV Selangor.
Amanat tu untuk orang PAS, bukannya orang UMNO. Apa ada kena mengena dengan UMNO?
Di mana tempat dia buat amanat dulu? Dalam TV3 ke? Baliklah terengganu buat penerangan. Kenapa pula merayu kerajaan dan TV3 serta RTM?

Anonymous said...

itu bukan merayu BODOH,itu hanya nak tengok kerajaan UNITED MALAY NO OTAKS ada berani @ tidak bagi peluang untuk jelaskan pada rakyat.medai kerajaan tiap-tiap malam fitnah batang tubuhnya,so bagiiah peluang untuk dia jawab

Anonymous said...

Anon Bodoh 12:53,

Amanat Hadi secara jelas dituju kepada ahlul2 PAS. Maka secara logiknya dia patut guna media pro-PAS spt Haprakah atau Hapraksdaily.

Nampak sangat la kenapa dia nak buat live kat rtm- nak menyesatkan rakyat yang lain pulak. Tapi rakyat sudah tidak bodoh lagi macam anon 12:53. Panggil ulama2 sejati bincang sekali dgn Hadi sampai dia terkencing secara live dalam semua channel tv.

Anonymous said...

anon 1253 kata orang bodoh, padahal dia yang bangang. Amanat Hadi tu orang pas je yang ikut. Orang lain tak. Jadi yang kau nak buat kat RTM dgn TV3 tu pasal apa? Kan kau iorang dah boikot lama dulu lagi?

Anonymous said...

kalau dah kata untuk ahli pass saja then buat apa yang bn dok meroyan main kan issue nie kat media perdana???? pepatah kate sapa mkn cili dia terasa pedasnya... benda dah 30 thun lepas... dia kali nak election timbul bila menang election senyap pulak tak da hal semua k jaaa bila sebut amanat hadi oooo itu isu lapok dah lama main rakyat dah kenai sapa hadi sapa pas ... senyap seribu bahasa semua org.... but now dah tau nyawa kat kerongkong ... ooo heboh itu danini... tak ka bodoh piang lagu tu... sapa yg mula issue nie lagi sekali nak dekat election nie kalau tak bukan belah sana cari balik ceruk rantau keas2 pas yang boleh di gunakakan untuk ini... hmm memamng malang sunnguh puak blash sana yang nampak bayangan takberapa indah coming elecection nie.. malang malang... - syah.

Anonymous said...

Amanat Hadi Awang adalah untuk penganut2 PAS. Aqiqah mereka telah dirosakan oleh JHadi Awang melalui Amanatnya. Meletakan syarat adalah hanyalah sebagai alasan. Kalau syarat itu dibenarkan pun bbelum tentu Hadi Awang akan berani kerana dia tahu bahawa kearah mana pun dia tetap akan berdepan dengan banyak risiko.
Kesilapan Hadi Awang bukan satu perkara kecil kerana ia melibatkan aqidah penganut2nya.
Sepatutnya Hadi Awang memilih Kg Benggol, Peradong, Kuata Terengganu untuk 'menyelesaikan' segala kerosakan yang timbul disebabkan Amanat yang dibuatnya lebih 30 tahun lalu. Disana Hadi memulakan dan disana juga sepatutnya Hadi Awang mengakhiri segala kesilapannya. Pemimpin yang budiman dan ada harga diri sepatutnya mengakui kesilapan dan meminta maaf diatas segala kesilapan. Sebaliknya pemimpin yang angkuh, sombong, riak dan tamak akan mencari jalan melepaskan diri dengan meletakan segala kesalahan kepada orang lain. Pemimpin2 seperti ini adalah manusia yang tidak bertanggung jawab dan lemah. Wallahualam.

Anonymous said...

Haah,ko nie pn sama bangang.nk pilihanraya duk sebut hudud..nk pilihanraya hudud lg, smpai sdh xde. Dh 20 tahun duk kaji lagi ker? Sah bebal juak penjilat jubori..

Anonymous said...

rtm milek umno rupenye? barru aku tau! umno takut ngan amanat hj. hadi rupenye baru aku tau.
duta remaja islam ameno ialah awie rupanya dan pusat dakwah islamiahnya di MALAI ROCK STATION, BODOH AKU KERANA BARU TAU.....yg memecah belah islam dan menyeleweng akidah ialah ameno rupenya.........bistro pertama yg ada live muzik kat shah alam pon milek pencacai ameno......ishk isk isk ameno islam raja kapoor betul la! INI LAH HUDUD YG DICADANGKAN AMENO......JENIS MALAI ROCK STATION RUPANYA. Hudud Pas memang tak betul sebab tak de san miguel mirzan....hairan ye jakun oops jakim kate ape ah? Haram sani tak haram kan ke awie ni! Hari ini memang sah melayu ameno baru adalah kapir tegar,,,..............

Anonymous said...

bagi siapa yg baca amanat tu, tentu tahu siapa yg sebenar yang gabra sekarang. Takde sapa pun kate diorang kapir tpi diorang sendiri terasa diorang kapir.....hebat amanat tu. Macam jin dan setan juga yang takut bila jumpa ulama yg benar.......sumpah aku tak kata ameno tu jin dan setan, aku kata cuma serupa,tak sama tu!

Anonymous said...

bagi siapa yg baca amanat tu, tentu tahu siapa yg sebenar yang gabra sekarang. Takde sapa pun kate diorang kapir tpi diorang sendiri terasa diorang kapir.....hebat amanat tu. Macam jin dan setan juga yang takut bila jumpa ulama yg benar.......sumpah aku tak kata ameno tu jin dan setan, aku kata cuma serupa,tak sama tu!

Anonymous said...

Bila dah gelabah terdesak tahap cipan pandai le nak mintak siaran TV arus perdana...Malaysia kini TV , Selangor TV dan haparakdaily TV kan ade....takkan TV prncacai yahudi pun tak percaya lagi kah kah

Anonymous said...

CN Alafghani bekas ahli seumur hidup yng bukak balik citer... bukunya Kafirkah Aku... sampai skarang masih ramai beribi ribu yng bepegang pd amanah tu... yng TG sendiri tak ikut dengn bersekutu dengn kafir pegangan sekular DAP.. setuju negara islam yng dijuangkan ibrahim libya takder... Benda mudah je citernya..saja nak buat belit2..

Anonymous said...

biar je dia nak live ke apa... kalo dia kata amanat tu bagus dia akan tersepit kklo dia tarik balik pon dia akan tesungkur... bukti kerosakan umah dari amanat tu tak dapt disembunyi...

Anonymous said...

umno tak terasa kot... cuma takut ramai yng nak jadi mcam ibrahim libya yng kalo masih hidup tentu dia sendiri yng akan serang hadi mcam cekgu non... kesian ramai yng dah beranak pinak dikatakan berzina kerana nikah mereka tak sah...

Anonymous said...

Amacam uno ade brani ka?

Pena Minang Return said...

Assalamualaikum.

Pada tanggal 12 Mei 2012, blog PENA MINANG telah di hack setelah 5 tahun berjuang di alam maya. Kini kami bermula dengan kosong dan menyusun semula strategi. Maka itu dengan rendah hati, kami memohon bantuan tuan agar dapat linkkan blog kami dengan blog tuan. Untuk makluman tuan, blog tuan telah pun dimasukkan kedalam senarai blog pilihan kami di ruangan blog politik. Kami memohon maaf diatas kesulitan di pihak tuan. Semoga jasa baik yang tuan berikan, dibalas pahala oleh ALLAH S.W.T
Blog kami : www.penaminangreturn.blogspot.com

Anonymous said...

Nmpak kbodohannya dlm komen ni.. dia mntk live kt tv sbb nk jelaskn pd org umnola... Org pas dah phm amanat tu.kmudian yg bnyk komen psl amanat ni ialah org dr umno. jdi kalo dia jelaskn dlm crmh pas pun xguna jgk. org umno xdgr. pk matangla skit bro. Kalo brani jmput la fthulbari tu. kita tgk sape yg trkncing

Anonymous said...

Susah betul nk phm korang ni. Org pas dah phm psl amnat ni. yg xphm org umno n mdia umno, tv3, rtm n utusn. sbb tu dia nk mntk live kt tv spya org umno yg xphm bleh dgr dia nk nk ckp apa. tu pun susah nk phm ke. blajar smp drj brp

Anonymous said...

Teman dah baca buku "KAFIRKAH AKU?"?. BUku itu ditulis oleh aktivis PAS sendiri bukan oleh orang UMNO. Penulis itu telah sedar akan kesan Amanat Haji Hadi kepada orang PAS yang terlalu taksub sehingga sanggup memutuskan hubungan dengan bapa, dengan anak, dengan isteri dan dengan jiran yang tak sehaluan dengan mereka. Yang menariknya macamana dengan mudah tukar dasar perjuangan parti daripada nak menegakkan Negara Islam dan melaksanakan hukum hudud boleh bertukar kepada negara berkebajikan. Hanya dengan arahan daripada pemimpin DAP dan PKR boleh bertukar dasar perjuangan parti. Menurut penulis pemimpin PAS lebih takutkan pemimpin DAP dan PKR daripada takutkan ALLAH.

Amanat Hadi telah mengkafirkan ahli UMNO kerana berkongsi kuasa dengan MCA dan MIC. Sekarang Pemimpin PAS telah berkongsi kuasa dengan DAP apa pula hukumnya?

Fikir-fikirlah.

Anonymous said...

anon 11.40 am..
agaknya sapaer yg x faham ni..or pas ke org lain..

yg sembahyang 2 imam org pas..yg x mkn sembelihan org umno Islam org pas..org yg kafirkan org Islam lain org pas..ada jugak yg ceraikan bini sebab fahaman politik berbeda org pas juga...smpaikan surau/masjid pun nak bezakan juga yg pas dgn yg x pas..semayangpun nak imam pas juga..imam lain x sah katanya..

agak2 saper yg x faham atau buat2 x faham..fikir dulu sebelum ulas..ni nak bgtau..org pas x semestinya masuk syurga..org umnopun x semestinya masuk neraka..so fikirkan lah..

Anonymous said...

adilkah PAS semasa dia buang Hassan Ali tampa bicara, hingga sampai sekarang Hassan Ali tak tahu atas sebab apa dia di pecat dari PAS.

Anonymous said...

For the following 25 years, Nautilus would make significant contributions towards the exercise
machines sector by means of their continual production of consumer oriented,
health club superior and economically viable physical
fitness stair climbers.
Feel free to surf my webpage :: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

Anonymous said...

It's not my first time to visit this web site, i am visiting this web site dailly and obtain nice information from here everyday.
Look into my blog post : bankruptcy in florida

Anonymous said...

The third bаse game is the moving-picture ѕhow
and so Fall plаce and ρlaу a few οf these gamеs.

Plaуers of the aсtivity МMΟ to Αсt
аs mогe gаmes in the like meaѕure, so your gеt-up-аnd-go leѵеls
will be highsсhool.

Anonymous said...

Hey thеre! I κnow thiѕ іѕ kіnd of οff tоpіc but I was
wonderіng if you κnew where І could find
a caрtcha plugin fοr my comment fοrm?

I'm using the same blog platform as yours and I'm haѵіng trouble finԁing one?
Thanκs a lot!

Alsο νisit my wеblοg Dien thoai

Anonymous said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to more added agreeable from you!
By the way, how can we communicate?

my homepage - Pure Green Coffee Bean Extract

Anonymous said...

Hello There. I found your blog using msn. This is a really
well written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

my weblog :: sell gold

Anonymous said...

Togetɦer with the combination of a good healthy diet as well as regular exercіse it is possible to get free of that unpleasant abdominal fat and also mаnage a much
more stress free lifestƴle sіmultaneouslƴ. Combined with a small wаistline, this ցives
you the hourglass figure everyone іs talking about. On the other side tҺere are low intensitү long duration exeгcіses like walking, biking, running, swimming,
etϲ.

Here is my website - turbulence training