Breaking News
Loading...
January 6, 2013

Info Post

Selepas teruk terkantoi dengan pendedahan dari akhbar cina yang menyanggah sama sekali cerita yang di keluarkan oleh lidah rasmi pas iaitu harakah daily mengenai cerita kematian satu keluarga cina di pengerang yang mana lidah rasmi pas itu dengan selamba mengaitkan kejadian bunuh diri itu dengan isu pengambilan tanah di pengerang untuk satu projek petrokimia...

Portal pembangkang yang juga teman sefitnah harakah daily pula mengeluarkan cerita yang sama dengan akhbar-akhbar cina, keluarga itu bukan bunuh diri pasal pengambilan tanah, ternyata lah sekarang cerita yang di keluarkan oleh harakah daily adalah satu fitnah jahat untuk melaga-lagakan penduduk pengerang yang mana rumah dan tanah mereka terlibat dengan projek petrokimia itu dengan kerajaan...

Tapi apa sebenarnya motif harakah daily sebarkan cerita macam tu ? hanya editor harakah daily yang boleh menjawab...

12 comments:

Anonymous said...

Harakah..akhbar penfitnah nombor satu...

Menggalakkan org islam benci membenci sesama sendiri..

Memang agen yahudi betul!!!!

Anonymous said...

Harakah dan PAS memang bangsat! Fuck off!

Salleh said...

Sudah bnyk kali dahulu aku terjumpa fakta2 dalam akhbar harakah tidak dilaporkn dgn betul. Nk huraikan panjang lebar, maleh la, panjang sgt, cuma itu la antara penyebab aku dh tawar hati dgn PAS, dah x de accountability. Yg aku sedihnye, pencacai2 PAS anggap berita Harakah tu tip top, 100% tepat, error free, fitnah free. Tolong lah, guna akal skit. Dulu pilihanraya 2008, aku lah seorang pengundi PR, xde aku pangkah UMNO, tapi kali ni..minta maaf, aku akan pangkah UMNO. Walaupn xde le UMNO tu 100% baik, tapi UMNO tu berkali ganda lebih baik dari PAS yang hanya taw cakap, taw fitnah, bile tanye fakta, eerrr.errr...errr..tak taw. Taw ckp gedegang gedegang sana sini, but no action. Cuma nk sedapkan halwa telinga je. UMNO satu ketika dulu bnyk isu dan masalah, tapi sekarang dh bnyk berubah,better lagi, itu pn org2 PAS terutamanye....x leh nmpk. Segala mak nenek masalah yg menimpa mereka, jawapan diberi.."Itu semua kerja org UMNO" .Tolonglah, sye x nk minda sye diperbodoh ngan ungkapan dangkal cmtu. Dan paling sgt2 menyedihkan, boleh kata hampir kesemua isu yg melibatkn pertentangan dgn DAP, sye dh boleh agak dh sape akan mengalah. Terlalu menyedihkan. Tp pencacai PAS tetap pertahankn kepisangan PAS tu. Akal, letak jauh kt bwah kaki. Aku x tahan gk nk ungkapkn satu ayat ni kt penyokong2 PAS skrg, (bkn PAS yg original dulu) , korang ni... STUPID DUMB ..DUMB. tu je.

abm5591 said...

kalau harakah menipu tolong kat saya saman harakah kerana buat fitnah

Anonymous said...

Fitnah dan menipu itu satu ibadah dalam agama PAS. Tak kan la kerajaan kejam sangat nak catu makanan ruji harian PAS tu- mengamuk sakan la dema dek kebuluran. Tak pasal2 nanti kerajaan dituduh sekat kebebasan beragama pulak, kan?

Anonymous said...

Sori abm, kita tak saman orang gila.

Anonymous said...

Tak payah le dah kena saman baru nak tobat....

Anonymous said...

kalau batal permit, nanti perusahaan ubat kuat lah yg paling kuat buat demo

Anonymous said...

Jangan lupa, masa muktamar hamPAS tempoh hari pun ade perwakilan hamPAS yang kata akhbar diorang tu takde kredibel. Nak cakap camner lagi... bukti dah banyak, pencacai mereka je yang tertutup minda tak mau terima kebenaran....

Anonymous said...

bukan tak mau saman abm 5591, tapi tgk je la kes bersih 2.0 & 3.0, sampai la tak dengar cerita. mahkamah kita pun macam sohai.

Anonymous said...

Bknkah kita inginkn kebebasan bersuara.. Namun ada batas2nya.. Jika ia mengaibkan dimana ianya satu fitnah. saman shaja. sekurang2nya dapat menebus keaiban dari fitnah itu. tapi biar ada fakta dn bukti2 kukuhlah. tdk kiralah dari parti mana. makamah yang menentukan. apa yg kita lihat sekarang byk Bn yg disaman dan didapati fitnah dibandingkan PR.

Anonymous said...

sbb tu baca haramka jadi lagi bodoh... keje nak memfitnaj je...