Breaking News
Loading...
February 2, 2013

Info Post
Report card yang di keluarkan oleh upm menunjukan najib razak lebih layak dari segi pengalaman mentadbir negara dan akedemik...

Dari skor yang di terima oleh kedua-dua pemimpin itu, najib mendahului anwar dengan 9 berbalas 4, seumur hidup anwar, dia tak pernah jadi ahli dewan undangan negeri apatah lagi jadi exco kerajaan negeri dan menteri besar, itu sebab dia gagal dan gagal sama sekali menjadi penasihat kewangan negeri selangor, kerana dia tak tau bagai mana cara nak mentadbir negeri...

Dari segi kelayakan akedemik pulak, jauh panggang dari api, najib memiliki ijazah ekonomi perindustrian dari universiti of nottingham england, manakala anwar pula memiliki ijazah bahasa melayu dari universiti malaya, itu pun tak grad pasal dia kena tangkap isa...

Ok pengalaman politik anwar jauh tertinggal di belakang najib, najib memiliki pengalaman politik selama 37 tahun dan anwar pula hanya berpengalaman selama 18 tahun, dari segi pengalaman je kita dah boleh menilai siapa yang berkelayakan untuk mentadbir negara...

Disebabkan pengalaman anwar yang cetek dalam pentadbiran negara dan politk, maka itu dia meminta bantuan dari kuasa asing terutama rakan-rakannya di israel untuk membantunya menjadi perdana menteri...


5 comments:

Anonymous said...

bagi score yg sengaja dibuat oleh pembodek tanpa disokong fakta tetapi autakari tg lebih.zaman dah berubah bro tapi umno/bn macam tu juga.kalau rasa dah baguih sgt apapasa bila ajak berdebat tak mahu pulak.rakyat nak tengok.apa yg depa plan bila jd pm bukan reotorik mcm mcm.anyway sama samalah kita tunggu keputusan kerana majoriti rakyat dah tahu siapa yg layak dan siapa yg syok promote diri sendiri

Anonymous said...

Knp la nk bdebat sgt?tgk la hasil kerja pemimpin2 ni.kan senang?debat dapt pa?rugi masa

Anonymous said...

Anon 12:52, kenapa lah ko tak boleh pakai aqal, yg dipaparkan dlm perbandingan tu apa bkn fakta ka? Apa punya baghal la nko & puak2 sealiran. Nak berdebat apa? ...kalau stakat hebat di meja debat, perform mcm bangsat, mo cer psl apa?.... Aqidah tonggang terbalik, serban berlapis2, krj tak ada lain merendahkan & meranapkan kesucian Islam. Ulamak konon, pergi mampossSS lah!!!

Langsi said...

Bro 12:52pm... dont be khuatir! Nanti PRU13 rakyat bagi report card kat dua2 pemimpin ni!

Kita tengok sape yg kene...!

Bro 2:18pm... kalo takde faedah debat, takpayah la sibuk2 buat debat Piala Perdana Menteri! Pulak tu kata debat bukan budaya kita... tup2 si najib ni dok sampaikan hadiah kpd pemenang debat tsbt.....tak ke BaNgang dan BeNgap pun PM, nasib la nkorang dpt PM yg BiNgai dan BoNgok...

hasbul hisyam said...
This comment has been removed by the author.