Breaking News
Loading...
May 21, 2013

Info Post

Kalau kita baca entri yang di tulis oleh madzidul (saksi hidup) mengenai seorang ibu dan anaknya di perlaku kejam oleh syarikat air asia dan kalau kita baca pula kenyataan tony dalam twitternya boleh la kita simpulkan disini bahawa, tony selama ini makan gaji buat, tak tau pasal operasi syarikat kerana dia sebok dok entertain bapuk mat salleh...

Mari kita baca apa yang di laporkan oleh madzidul dalam blognya benarkah ada doktor rasmi di airport  vietnam yang memeriksa tahap kesihatan bayi yang berusia 14 bulan itu...

Blog madzidul...

Medical doctor berbangsa Melayu, berkebetulan penumpang penerbangan sama, memperkenalkan diri  dan memaklumkan ground staff Air Asia, melalui pengamatan beliau,  Maryam  selamat untuk  diterbangkan.  Namun,  kenyataan doktor itu  tidak diambil kira. Doktor terbabit TIDAK bertugas di lapangan terbang,  beliau berstatus  pelancong di negara asing itu, cuma cuba ingin membantu menyelesaikan  masalah timbul.

Melalui pengamatan saya dan keluarga Izan,  TIADA  doktor   Vietnam  membuat  pemeriksaan terhadap  Maryam  di sekitar pintu 18   lapangan terbang. Hanya jururawat  ditugaskan  mengambil bacaan suhu badan Maryam.  Ditanya oleh ahli keluarga Maryam mengenai bacaan  suhu badan bayi berusia 14 bulan terbabit,  jururawat  warga asing  itu hanya membisu.

Jika benar status kesihatan Maryam  membahayakan penumpang lain,  bagaimanakah  bayi  itu   DIBENARKAN  oleh ground satff  Air Asia di LCCT  untuk menaiki pesawat ke Vietnam  pada 15  Mei tetapi  kemudian  dinafikan penerbangan 4 hari kemudian oleh ground staff di Ho Chi Minh?

Ini pula jawapan tony dalam twitternya...


Soalnya kenapa selepas beberapa ketika tony padam (delete) twitter nya itu...???

Adakah tony baru tersedar yang dia telah kantoi menipu atau tony main serkap jarang je, bila dia tahu keadaan yang sebenar untuk cover line, maka dia delete twitter itu...

Apa pun yang berlaku, kita harus ucapkan terima kasih kepada penerbangan malaysia (malaysian airline) kerana bermurah hati membantu ibu dan kanak-kanak berusia 14 bulan itu telah selamat kembali ke malaysia....

17 comments:

Anonymous said...

boikot ipo air-asia x! the act of the ceo reflects the attitude of the company.

Anonymous said...

aku pun pernah kena masa nak ke langkawi selepas booking tiket setahun anak kena chiken pox ni la.bagi aku masa nak pergi tu anak dah tak demam kalau tak tak hingin aku pergi tapi parut masih ada dia punya ground crew tak bagi naik,aku suruh tanya kapten,kapten tu pun tak bagi naik juga even ada panssenger mat salleh muslim sorg tu kata anak aku dah sihat sgt dah.lebur saja tiket aku booking setahun nak tengok LIMA,nasib baik hotel tak lebur boleh tunda.pasal tiket tu kita di benarkan topup beli lain tapi hanya pembelian dikaunter.dah tentu mahal la baik kasi burn beli lain on line lagi untung.aku rasa tak lama air asia ni kalau harap penumpang malaysia je tutupla.tapi sebab malaysia ni ada bangla dan indon maka boleh la dia servive.

Anonymous said...

Kenapa MAS boleh bawa balik. Doktor sahkan sihat. Air Asia tak bertanggug jawab. Tiada rasa nak menolong pelanggannya yang dalam kesusahan. Yang difikirkfn keuntungan. Selamat tinggal Air-Asia. Kamu ada kapal terbang. Kami ada wang, banyak lagi kapalterbang lain yang boleh kami naik.

Pemerhati said...

Mmg kita kena boilot kasi bankrupt. Tapi..syarikat airline yg line pun patut boleh provide harga yg murah mcm dia. So baru lah boleh berjaya boikot kita ni..

Anonymous said...

Biasalah tu . Dah duduk atas mana nampak yg kt bawah .

Anonymous said...

aku xkira..BOIKOT biar ranap..airasia pelingkup jahanam...

Anonymous said...

Sekarang sudah ada Malindo Air untuk ke Sabah/Sarawak kita gunakan lah,tambang murah tapi naik macam 1st Class, Check in free,Bagage 15kg Free, Makanan / minuman ringan Free,Kaki tak sakit jalan...Dicadangkan kepada MAS supaya Firefly dikembalikan beroperasi penerbangan KL-KK/Kuching /Penang / JB..Boikot Airasia 100%, saya juga ada pengaalaman menyakitkan hati seolah kita penumpang bangsat... Delay 3 jam lebih tapi cuma diberi air minum 250ml, tengah malam buta kat airport KK2....Terlewat check in tiket HANGUS ( duit haram )Sedangkan kapal tak terbang lagi masih parking....kita fikir-fikirkanlah....Semacam Rakyat Malaysia dibodohkan oleh Tony Gay...

Anonymous said...

hahaha...sembang tak jatuh...serupa kepala butuh!!! nak boikot la konon....podahhhh!!

Anonymous said...

NGO MELAYU ISLAM PATUT KELUARKAN PAMPLET BERWARNA "BBC" NI UTK KITA EDARKAN DI SETIAP MASJID TERUTAMANYA PADA TIME SOLAT JUMAAT...MESTI BERJAYA PUNYA KEMPEN 'BOIKOT BBC' NI

Anonymous said...

boikot cepat

Anonymous said...

buat rugi je boikot2 benda yg dah tentu datangkan kesenangan kat rakyat malaysia.. boleh ke syarikat airlines lain beat price dengan airasia nie?? sebelum nie.. mampu ke kita nak melancong ke luar negara ngan MAS or airlines lain?? sejak air asia perkenalkan tambang murah untuk ke luar negara.. baru lah aku mampu nak gi melancong ke sana ke sini.. buat apa la nak boikot2 benda yang menguntungkan rakyat malaysia, pikir2 la sendiri.. Sebab utusan kena Hantam ngan Azran Osman, cerita2 buruk airasia mula keluar kat media satu persatu.. Lagi elok la dedahkan pembohongan Utusan tue, dari cari kesalahan Airasia.. it much better.. in my opinion, lagi bagus boikot benda lain dari boikot Airasia... Boikot la, harga2 barang yg mahal ke, Harga minyak yang xkan turun ke, boikot cukai ke atas semua barang yg kita beli ke dll.. lagi untung.. Nie nak boikot benda yg menguntungkan.. Pikir la sendiri..

Anonymous said...

AKU SETUJUU..... JOM BOIKOT AIR ASIA.... AKU TAK HINGIN NAIK AA LG.... JOM BOIKOTTTTTT....

Anonymous said...

memanglah klu kita boikot, tentu kena berkorban sedikit, adalah yg kita melepas. Cuba kita boikot jgn naik selama dua tahun, tak payah bercuti naik kapalterbang, tentu boleh. Itulah kuasa pengguna. Itulah tindakan matang pengguna yg bijak. Kenapa yg lain memandang cara kurang bijak?

Anonymous said...

tlg check mas dan malindo bfore think about kapal AK tu...buka n tambAng rendah tApi pandang rendah pd penumpang...air asia terlalu melampau la..stakat beza dlm seratus dua tu jgn lah naik air asia

Anonymous said...

kita kena support mas sbb itu imej negara..knp tiket mas mahal sbb revenue air asia adalah liabilii mas contohnya makanan dlm flight..th lepas mas rugi rm130juta th ni mas untung rm8juta so maknanya rugi mas rm122 juta tu mungkin air asia absorb atau hilang pasengger..teruskan usaha ajar kapal AK ni..kurang ajar dan tak btimbang rasa..skrg ni pilihan utama mas 2nd malindo..firefly dan mas wing...lupakan kapal AK

Anonymous said...

pergi jahanam dgn kapal AK..byk lg boleh guna...boikot Air Asia..support mas n malindo

Anonymous said...

Air Asia mmg sucks. Tahan brg org tapi xnk refund tiket. Kesian tul