Breaking News
Loading...
May 21, 2013

Info Post

Kepada seluruh umat melayu/islam di malaysia, kita orang melayu tak akan mati kalau tak beli barang di kedai cina, ingat orang melayu ada kuasa membeli secara tunai...

Hari raya pun dah nak dekat, jadi inilah masanya untuk kita boikot habis-habisan perniagaan orang cina, kalau sapa nak beli kain baju atau langsir korang belilah di kedai kain rakyat 1malaysia atau jackel atau mana-mana kedai kain milik orang islam...

Yang nak balik kampung pulak, kalau nak naik transport awam aku cadangkan korang gunakanlah sani express atau carilah mana-mana syarikat bas milik orang melayu/islam atau kalau payah sangat gunalah kereta api tanah melayu (ktm) dah tentu itu melayu punya, kalau yang nak naik flight tempahlah tiket di malaysia airline (mas) atau fire fly ingat jangan guna air asia pasal mereka zalim...

Kepada pembaca semua, aku harap korang share info syarikat milik melayu/islam yang menjalankan perniagaan yang bersangkutan dengan keperluan kita pada hari raya ini... 

contoh:
kedai kain milik orang melayu/islam, 
syarikat bas milik melayu/islam, 
pasaraya atau mini market milik orang melayu/islam

Kepada kementerian pertanian, kalau boleh perbanyakan lagi pasar-pasar tani di bandar-bandar besar, boleh la kita elak pergi pasar yang di monopoli oleh peniaga cina dan juga dapat lah kita membantu petani melayu yang selama ini di tindas oleh peraih-peraih cina...

15 comments:

Anonymous said...

produk org CINA
power root

islam
orang kampung.

Anonymous said...

Bang, KTM tu pun dah dimiliki oleh Cina bang. YTL punye...

Anonymous said...

setahu gua ktm masih di bawah pemantauan kerajaan lagi, kalau tak silap pengerusinya ialah datuk ir zin mohamed, kalau lu kata ktm ytl punya gua rasa kurang tepat.

Anonymous said...

ada brand ke pakai maxis-ananda
astro ananda
yes - ytl
u mobile vincent tan
p1 wimax Pn chan cheong
digi - kapir laknat

porahhhhhla org bn ckp mcm anjing
apa lagi
banla provider kat atas tu

Anonymous said...

Kita guna celcom...& maxis....
Kita bukan boycot pro India..
Aku orang PAS apa..?

Anonymous said...

Mohon Kepada Semua Yang Uar-uarkan Boikot barangan Cina menukar kepada Sokong Produk islam/melayu.. Rasanya lebih manis.

Kepada Penyokong UMNO, BN, Perkasa atau mana2 parti melayu yang lain, mohon kali ni, cuba pakat sama-sama sokong barangan islam/melayu. Dalam HARAKAH perbanyakkan produk muslim, Dalam Utusan pun sama-sama perhebatkan iklan2 produk muslim, dan blog2 pro kerajaan mahupun pro pembangkang juga kalau turut serta, insyaAllah kita orang islam boleh berjaya.

orang UMNO jangan malu-malu ke kedai orang PAS, Macam 2 jugak dengan PAS.. sama-sama tolong... aku yang sokong UMNO pun ada masa time rehat pergi kedai makan penyokong PAS.. Layanan Pun Mesra... Malah aku sama-sama angkat bendera PAS untuk menaikkan semangat mereka pada malam sebelum PRU di Alor Setar walau aku pangkah BN.. Aku nak sangat kita sama-sama bersatu padu.

So pada semua umat islam dan melayu, INIKALILAH kita majukan perniaggaan orang islam/melayu... ayuh2

INIKALILAH SOKONG PRODUK MUSLIM

Anonymous said...

AKU HARAP AKAN ADA NGO2 ISLAM ATAU PUN INDIVIDU2 TERTENTU TAMPIL UTK BUAT PAMPLET KEMPEN 'BBC'NI... LEPAS TU KITA EDARKAN KE MASJID2 TERUTAMANYA PADA HARI JUMAAT SERTA SURAU2... GERENTI BERJAYA PUNYA KEMPEN NI....

Anonymous said...

Kereta, darah, guru, doktor, 4ekor, sports toto, durian, manggis, langsat. Boikot juga ke?

Anonymous said...

Banyakkan Kedai Rakyat 1Malaysia, Mydin, HPA...

Anonymous said...

aku skong..mn fb mnde ni..fb tu wt la nama sokong produk muslim..jgn letak boikot produk cine..nnti dikatenye rasis...kalo letak nama 'sokong produk muslim' mmg xrasis la..so sape2..wt la page tu..hehehhe

Anonymous said...



dalam kempen buy chinese last ni..masih ada Melayu2 belacan budu

boikot jer la barangan harian. apa plak citer mangga langsat buah pelir pak lu plak

klau tak bleh elak utk guna...guna jer la. yg lain2 tu boikot la

korang ni Melayu atau red bean army DAP laknat yg nyamar jadi Melayu?

Anonymous said...

ytl dapat projek utk landasan berkembar.ytl ke ijm yg dapat ye?

Anonymous said...

celcom kan ade....
liputan pun luas.lagipun lau guna internet lau gig dah abis.cuma slow je.

Anonymous said...

hampa semua sembang je lebih..bkn main berapi2 ckp..semua hampehhh...boikot cina saja..nu hindu..yahudi apa cite...

tokgaru said...

Waktu khutbah Jumaat selalu itu lah time aku nak lelapkan mata. Boring. Tok Khatib macam burung tiong saja. Langsung tak sensitif dengan isu semasa.

Contoh masa nak PRU13. Aku bila pi masjid sembahyang Jumaat punya lah pasang telinga kut Tok Khatib nak seru melayu islam supaya bersatu mempertahankan kuasa politik melayu islam, harammmmm tak sebut langsung. Yang dia sebut benda yang tak ada kena mengena dengan isu semasa. Betul2 tertinggal keretapi punya Tok Khatib.

Ni pasal boikot kedai dan produk bukan islam. Kalau ada Tok Khatib yang mahu cakap benda ni dalam khutbah Jumaat, lepas dia turun dari mimbar pi lah tanya " Tok Iman dah makan ubat kah hari ini ". Mana tahu dia demam panas.

Disini aku nak bagi tahu korang mesjid gagal jadi tempat untuk memperkasakan perpaduan melayu dan ekonomi melayu. Mesjid setakat jadi tempat orang pi sembahyang saja, macam orang cina pi sembahyang dekat tokong.

Tapi kalau nak guna mesjid minta orang melayu sokong parti itu parti ini, haaa itu aku tak suka lah.