Breaking News
Loading...
August 5, 2013

Info Post

Ini realiti, proton perdana v6 memang ada problem, semua orang tahu, banyak orang kata v6 ada problem gear box, aku tak tau pasal aku tak pakai, tapi itulah orang kata...

Di sebabkan perdana v6 ada problem dan kos maintenance yang tinggi, maka kerajaan 9 bulan di perak, selangor dan penang berhajat untuk menukar perdana v6 ke toyota camry...

Ketika itu berdedai-dedai pemimpin umno/bn menemplak kerajaan tiga negeri itu konon nya mereka tak patriotik dan cuba me-second class kan produk tempatan...

Nah sekarang kerajaan pusat pulak nak me-second class kan produk tempatan dengan menukar kereta rasmi kerajaan dari perdana v6 ke honda accord atas apa pula alasan...???

Kalau alasan maintenance terlalu mahal, maka bernarlah apa yang dikatakan oleh pembangkang dulu...

Aku di fahamkan penukaran dari perdana v6 ke honda accord menelan kos sebanyak RM 1.440 Bilion, adakah ianya di buat secara open tander??? kalau ada mana kenyataan tawan tander/sebut harga itu...???


5 comments:

Anonymous said...

idea omar ong la punaisihat najib. dia memang nak kayakan cina je

Anonymous said...

Kenapa tidak kpd GLCs....UMW Toyota.....

Anonymous said...

hahaha kerajaan kena balik..bengong betul bagi peluru kat pembangkang

Anonymous said...

Honda malaysia = tan sri syed mokhtar?

Anonymous said...

Rebranding rasanya...macam Mitsubishi Lancer 2.4 kepada Inspira 2.0. Dulu pun model Mitsubishi Externa menjadi Perdana...

Dulu masa PDRM guna Mitsubishi Lancer 2.4 jadi kereta peronda ramai yang bising-bising. Tetapi bila Proton dapat hak rebranding dan modify Lancer jadi Inspira tergamam puak-puak penentangnya dahulu.

Ini adalah sebahagian perkongsian bijak "smart partnership" antara Proton dan Honda yang ditandatangani dulu. So kita tengok apa nama Proton-Honda ini nanti.

Berhujah biar berfakta...Singapore dan fuckatan juga yang sakit hati...kesian