Breaking News
Loading...
April 18, 2014

Info Post
Ada percanggah berita dalam kes kemalangan karpal singh...

Karpal dikatakan kemalangan sekitar jam 1-1.30 pagi pada 17 april, itu laporan dalam semua akhbar dan portal online...

Berita itu di scoop oleh media sekitar jam 3-4 pagi pada 17 april...

Korang boleh tengok tarikh dan pukul berapa berita yang pertama keluar dari malaysiakini, malaysian insider dan astro awani mengenai kemalangan karpal...




Tapi apa yang pelik, macam mana blog unit amal boleh siarkan berita beberapa jam lebih awal dari portal-portal berita yang lain?

Sila lihat tarikh dan pukul berapa blog unit amal keluarkan berita kemalangan karpal...




Adakah mereka mengetahui lebih awal kemalangan yang melibatkan karpal...???

Mungkin ada yang kata itu mugkin kesilapan setting tarikh, pada aku jawapan itu mengarut, cuba korang tengok berita di bawah berita kemalangan karpal itu "TRAGEDI MEMALI: BN LAYAK DIGELAR PEMBOHONG"...

Pada aku kemungkinan artikel itu di copy paste dari blog warga marhaen, blog itu menyiarkan artikel mahfudz pada 10 april 2014 6.57 petang dan di siarkan dalam blog unit amal pada 11 april 12.33 pagi...

Itu perkara biasa, sekiranya sesuatu berita di siarkan lewat sehari dari kejadian asal, macam kita baca suratkhabar, kejadian tu berlaku semalam, tetapi kita hanya boleh baca laporan itu pada hari ini...

Terlambat satu hari adalah normal bagi berita yang di cetak, biasanya laman web akan melaporkan berita on the spot atau di waktu kejadian, sekiranya ada wartawan atau blogger yang berada di tempat kejadian...

Tetapi laporan berita terawal dari kejadian sebenar adalah sesuatu yang ajaib...

Fikir-fikirkan lah...

10 comments:

Johan said...

Mereka amalkan banyak perkara terlalu gopoh dan sering cuai. Orang yang cuai ini merbahaya.... kenalah ada sikap berhati-hati.

Anonymous said...

PARA PENEGAKKAN AGAMA ALLAH (ISLAM) ITULAH SYUHADAH...
DAN BUKAN PENEGAK KEADILAN APALAGI PENENTANG HUKUM ALLAH...

Anonymous said...

...knspirasi yang dirancang oleh unit amal PAS....iasa lah memali pun mat Libya jadi kambing hitam....dana memali rembat sakan...

Anonymous said...

Apa la tak baik tuduh macam tu. Unit amal guna teropong buluh itu sebab dia tahu lebih awal.

Anonymous said...

UNIT ANAL PAS NI SEMAKIN BENGAP & KELIRU..

Anonymous said...

Yg ttg masa dan tarikh tu menunjukkan masa ditempat blogger tu tulis. Definitely blogger di kawasan barat malaysia. Masih hari rabu.

Bukannya dia tau lebih awal. Aku blogging kat us dulu pun sama. Tapi masa tu boleh edit. Mgkin dia tk sempt edit.

Anonymous said...

Anon 12.31 jawapan poyo je. Kawasan malaysia barat ke kawasan malaysia timur ke jam malaysia tetap sama. Untuk pengetahuan anon yang poyo sekali kau setting time and date di blog mengikut GMT Malaysia dia akan terus ikut je time tu sampai la bila-bila. Jadi tak timbul soal masa tu dia tak sempat edit.

Anonymous said...

Al Fatihah?... apa ni? sedekah kat karpal singh?

Anonymous said...

PERLU SIASAT UNIT AMAL PAS DAN KEKAWAN DORG....
MUNGKIN KONSPIRASI DORG DAN KENDIAN SALAHKAN ORG LAIN....

Anonymous said...

penentang tegar hukum hudud dan konsep negara Islam digelar syuhadah??? apa punya bodohhh la PAS ni... patutlah PAS hanya kuda tunggangan dalam PR...