Breaking News
Loading...
April 12, 2014

Info Post

Agak terkejut jugak bila baca tulisan asst chief editor zaini hasan dalam utusan semalam dalam kolumnya bertajuk erti taat setia: baik sungguhlah kerajaan malaysia ni...

Aku mencari-cari kenyataan bertulis oleh cina dap ng wei aik yang mengatakan menteri dalam nageri bersetuju memberikan semula kerakyatan malaysia kepada 1000 cina yang telah koyakkan passport mereka kerana ingin menjadi warga united kingdom.

Maaf sampai la nie aku tak jumpa kenayataan bertulis dari cina lahanat tu, tak pasti mungkin datuk zaini ada menyimpan keratan atau kenyataan audio atau video cina lahanat tu yang mengatakan 100 orang cina gampang bakar passport malaysia akan di beri kerakyatan.

Setahu aku, kenyataan cina lahanat itu merujuk kepada handsart parlimen yang mengatakan tiga orang baca: tiga orang BOC telah di berikan 'pass residen' baca: pass residen bukan taraf warga negara malaysia.

Jadi amat pelik seorang asst chief editor sebuah akhbar milik umno menibai menteri umno tampa merujuk dahulu kepada KDN...

Malang sekali apa bila seorang asst chief editor sebuah akhbar terulung di malaysia mempercayai cerita hearsays atau dari laman blog dan facebook tampa membuat cross cek dengan kementerian yang berkaitan...

Pada aku, datuk zaini tidak ada masaalah untuk menghubungi mana-mana pegawai di KDN atau mungkin dia boleh terus menghubungi setiausaha akhbar zahid hamidi atau terus menghubungi menteri itu untuk mendapat pencerahan mengenai cerita itu, bukan mengambil bulat-bulat hearsays atau cerita dari blog dan facebook.

Nampaknya bangsa melayu makin parah, cukup senang untuk cina lahanat melaga-lagakan bangsa kita, kalau rakyat yang perdaya boleh la di maafkan, tapi asst chief editor utusan pun turut termakan lagaan itu, perghh.... parah-parah.

Kenyataan media KDN klik sini dan Apa agenda zaini dan utusan terhadap zahid klik sini

12 comments:

Anonymous said...

Saya sokong Utusan Malaysia.

Anonymous said...

Betol .... sy pon TETAP SOKONG UTUSAN MALAYSIA.....

leman nasir said...

Kadang kala kena juga ikut rentak permainan kaum Cina lebih lebih lagi DAP ; banyak perkara yg tak betul dan bersifat perkauman dijadikan sentimen .Rasanya tidak salap pula, utk Utusan Malaysia meniupkan sentimen begini.

pakteh adam said...

Kalau tak ada angin pokok tak goyang

Orang cacat mata tak tahu pokok itu goyang kalau tak ada orang bagi tahu pada dia...pokok tu goyang.
Tapi kalau orang tu walaupun buta, tapi... dia boleh rasa angin dan dia tahu angin tu boleh menyebabkan pokok goyang, tak payah bagi tahu pun...dia tahu pokok tu goyang.....

Sampai sekarang...orang tak faham....kenapa Zahid recognized Malaysiakini...walaupun semua orang tahu Malaysiakini bukannya satu portal berita...tapi media propaganda yang banyak menyiarkan berita yang tidak ada kredibiliti dan selalu membuat lapuran berita palsu yang menimbulkan ketegangan diantara kaum.

JAdi...kalau ada berita angin Zahid buat kerja kerja pengkhianatan macam ni...orang mudah percaya...!!!

pakteh adam said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Datuk zaini hentam sbb nk bg perigatan ! Bkn suka2 nk hentam

panglima perangcyber said...

kalau nak hentam pun gunalah sumber sahih. bukan main hentam je.

akhbar barat jadi rujukan apa kesss.

jawaselatan said...

Aku amat meragui zahid.siapa di belakang zahid

Surrhead said...

warga umno masih tak dapat terima yg orang2 besaq yg duk dlm utusex ni bebal dan kebal...kepada penyokong tegar utusex, tolong bagitau UtusexOnline tuk buka ruangan komentor untuk para pembaca. boleh jugak utusex dpt feedback para pembaca, ni asyik bagi info satu hala je, mana laku di zaman ini. info satu hala ni teknik zaman kuno, zaman propaganda...org zaman skrg lebih bijak, nak bertukar pendapat daripada menyerap berita buta2....anyway, ini hanya cadangan tuk mengukuhkan masa depan portal berita...kalau tanak ikut pun tak per, i biarkan pembaca utusex huraikan kesudahannya...

Anonymous said...

Oi SIALhead, haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku juga semalam! BANGKAI lu!
Oi SIALBANGKAIBABIhead, lu yg. BODOH mcm KERBAU! Dah lah tu,lu mahu ancam NYAWA aku dan bapak aku di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html & di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html! Dasar lu jenis HAIWAN BABI KURAP PENGECUT mcm. SAMSENG GENG KONGSI GELAP KAPIR! CILAKA LU - BAPAK lu lahirkan anak mcm SAMSENG KURAP mcm lu apasal?!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS(tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu si PELAHAPKANGKANGBABI?!

Surrhead said...

MSB....baru tau ko ni agen CIA....kakaka...dah pecah tembelang....DET, jaga sikit kat kimak agen CIA ni...

Anonymous said...


OI SIALhead, nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANASBANGKAIBABI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-ZIONIS/CIA-MOSSAD dan ejen-ejen mereka dari DAPBANGKAIBABI termasuk si SIALheadPENJILATJUBOQDAPBABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA, nak menghalang sebarang maklumat BENAR tersebar!

Dahlah tu, asyik sasarkan hanya Makcik Sambal Belacan dan asyik fitnahkan dia - apa yg. mereka TAKUT sgt. dia tulis tu?!

Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

PI MAMPOS lu siSIALhead PENJILATJUBOQDAPBANGKAIBABI/CIA-MOSSAD!