Breaking News
Loading...
April 10, 2014

Info Post

Setakat ini pelacuran dan peperdagangan manusia semakin berleluasa di pulau pinang, itu pandangan dari sebuah ngo yang di kenali sebagai Episcopal Commission for Migrants and Itinerants, Malaysia, Singapore and Brunei (EMI), menurut juru cakap EMI, 

“The number of sex trades that are thriving in Penang is a wakeup call for Penangites and the state government,” he said.

He warned that the issue had been taken “very lightly” and if the situation was not curbed, the state will end up in situations where pimps and agents will openly approach visitors and tourists to offer sex service. sumber

"Jumlah perdagangan seks yang berkembang maju di Pulau Pinang adalah sesuatu yang mengejutkan untuk penduduk Pulau Pinang dan kerajaan negeri ," katanya.


Beliau memberi amaran bahawa isu itu telah diambil " sangat ringan " dan jika keadaan itu tidak dibendung , negeri ini akan berakhir di dalam situasi di mana bapa ayam dan ejen secara terbuka akan mendekati pengunjung dan pelancong untuk menawarkan perkhidmatan seks.

TAHNIAH PAKATAN RAKYAT, TAHNIAH ORANG ISLAM YANG MENYOKONG PAKATAN...

29 comments:

Surrhead said...

DET....Episcopal ini pertubuhan yang bersangkut paut dengan kristian. Kang Makcik Sambal Belacan mengamuk...
http://www.cbcponline.net/ecmi/history.htm

Anonymous said...

YA ALLAH! Malaysia nikan NEGARA ISLAM!

Apa kejadahnya PELACURAN boleh berleluasa kat M'sia ni?! Takkanlah tak ada undg-undg SHARIAH dan PERSEKUTUAN yg. boleh MENGHUKUM penjenayah-penjenayah mcm. ni, sedgkan ISLAM agama Persekutuan - dan hukum seberta-beratnya, tak kira pelacur ataupun bapa/ibu ayam mereka!

Pemimipin Islam PENGKHIANAT yg. benarkan ini berlaku - semoga ALLAH SWT hukum PENGKHIANATAN mereka ni!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).




Anonymous said...

Oi SIALBANGKAIBABIhead,lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku juga semalam! BANGKAI lu!
Oi SIALBANGKAIBABIhead, lu yg. BODOH mcm KERBAU! Dah lah tu,lu mahu ancam NYAWA aku dan bapak aku di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html & di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html! Dasar lu jenis HAIWAN BABI KURAP PENGECUT mcm. SAMSENG GENG KONGSI GELAP KAPIR! CILAKA LU - BAPAK lu lahirkan anak mcm SAMSENG KURAP mcm lu apasal?!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS(tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu si PELAHAPKANGKANGBABI?!

Surrhead said...

kakakaka....predictable....

Anonymous said...

Npknya org kristian lg peka dari org islam .. Sedih2

Jack Dozer said...

Fullamak keyboard warrior la.
Tepuk tepuk tepuk......

Anonymous said...

Nampak tak? Orang kristian lebih peka dari orang Islam pas dan pkr. Orang Islam pas dan pkr PEKAK.

Anonymous said...

kami orang pas dan pkr seronok macam ni.Hampa apa tah
.Ada VW lagi tau

Anonymous said...

MARI KITA SOKONG HUDUD TAK KIRA PARTI APA. ASAL ISLAM. BIAR SEMUA KENA HUDUD TAK KIRA ISLAM ATAU BUKAN ISLAM.
BOLIH ?

anti kominis dan DAPpigs said...

TAhniah kepada melayu2 yang telah memangkah babi2 dari DAPpigs sebagai pemimpin mereka. Babi2 DAPpigs ni memang lah suka sangat kat isu2 pelacuran sebab depa ni al maklum teramat suka makan daging khinzir/babi. Itu lah sebabnya perangai sebijik perangai khinzir. PAda Melayu2 yang sokong khinzir2 ni jadi pemerintah depa - ko orang semua tanggunglah apa yg ko dapat sekarang dan akan datang. You reap what you sow...oink,oink,oink....

Anonymous said...

Ini salah umno mehh . guan eng mana ada silap maaa. Dia ikut khalifah Umar.

Anonymous said...

Jangan jadi bodoh la..pelacuran ade kt mane2..kt kl bricfield jln pasar tu terang2 ade pelacuran..kt jb ade,kt ipoh ade..so jgn la jd bodoh..isunye kt sini knpa polis x brtndak..pegawai atasan dh amik duit rasuah dr tauke2 nih..itu je..masalah ni tanggungjawab semua..x kire ape parti pn..aduh..jd la cerdik sikit..

Anonymous said...

pelacuran ada di mana2, tapi takde la sampai nak jadikan pelacuran tu macam satu industri dan dilindungi. Jangan sampai Penang jadi Chiang Mai II cukup la...

Anonymous said...

Kita org Melayu Malaysia hanya mampu melalak di blog dan di alam maya.. di luar sana setiap hari CinaBabi tetap menguasai kita dan kita tk berbuat apa2.

GLC2 besar Krjn spt Petronas-PLUS-SIME DARBY-kakitangan2 IPTA majoriti besar ialah Melayu pencacai PAS-PKR yg amat BENCIKAN UMNO.

Wpun mereka berkerja dibawah organisasi hasil dasar dan pentadbiran UMNO. gaji melimpah ruah setiap bulan berbanding pekerja lain di sektor swasta, mereka tetap menjilat Pakatan Haram yg tkperlu berbuat apa2.. kecuali aturkan perang saraf kebencian..

Melayu2 ini amat ketagih pd Portal Meloyakini, Haramkah, Keldaidaily, MeloyaInsider.. FB2 penjilat2 PR DAP..

Inilah kita sbrnya org Melayu.. xmampu ubah apa2... krn sifat org Melayu itu.. spt yg Tun pernah kaji.. MELAYU MUDAH lupa...
dlu susah melutut pd Krjn pemerintah.. skrg senang ditendangnya Krjn...

Wallahualam..

Anonymous said...

Ini hasil kebodohan orang Melayu dan beragama islam yang mengabaikan tanggungjawab dan memilih pemimpin2 termasuk yang Melayu tapi membiarkan pelacuran berleluasa demi tamak kuasa seperti PAS dan Melayu PKR.

Surrhead said...

anon at 8:31 PM......hukum hudud hanya boleh dipraktikkan ke atas org Islam shj

Anonymous said...

Pandai la ko... hudud utk semua islam atau kapir understand!!

Surrhead said...

4:31 PM.....tunjukkan bukti yg hudud dipraktikkan untuk non-muslim...kalau tak der, tak payah la chong....aku bukan macai umno lembap....lagipun, negara kita praktik secular law, bukannya sharia law.....mesti ko tak pernah terpikir sejauh itu....kalau dah macai, mmg mcm tu...slow sikit...

Anonymous said...

Melayu memang mudah diperbodohkan

Anonymous said...

Kalau bab gaduh Melayu sama bangsa serah kat Melayu. Boleh pecah 3 4 puak. Matlamat bangsa pun tolak tepi asal puas hati. Zaman kesultanan Melaka dah ada.

Bangsa Cina buat2 gaduh. Matlamat tetap satu. Kuasai ekonomi dan akan datang politik.

Melayu memang bodoh. Cina usik beberapa isu agama dan hak Melayu, orang Melayu juga yang bergaduh sama sendiri.

Malang benar bangsa Melayu. Merempat di tanahair sendiri.

Anonymous said...

surrhead,,,kau jangan keterlaluan hina UMNO.Kau tidak akan jadi manusia kalau bukan kerana UMNO yg memerintah Malaysia selama lebih 55tahun..Ramai Melayu tak sedar ini.. semua melayu yg mengaku mereka cerdik pandai hari ini membelasah UMNO dan bagi undi pd pembangkang PRU 13 yg lepas sebenarnya merekalah paling bodoh dalam dunia melayu kerana kalau tidak kerana kecemerlangan UMNO mentadbir negara dgn aman damai hingga kini,dan anda sendiri mudah dapat ilmu dan cari makan dibumi ini,,MAKA KAMU LAH MANUSIA YG TAK BERTAMADUN,,,mengigit tangan yg menyuap kau susu semasa kecil hingga besar kini...kau memang bodoh.Tidak ada pemerintahan dalam dunia ini secemerlang UMNO..HARAPKAN PAS,PKR NAK BELA MELAYU..ALAMAT 40 TH DULU DAH HANCAI BOCAI..KAU SEDARLAH DAN AKUILAH YG ANWAR dan NIK AZIZLAH YG BAWA SEGALA PELACUR dan MAKSIAT INI KEMALAYSIA SEJAK BEBERAPA TAHUN KEBELAKANGAN INI..

Anonymous said...

Oi SIALhead, haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBANGKAIBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku juga semalam! BANGKAI lu!
Oi SIALBANGKAIBABIhead, lu yg. BODOH mcm KERBAU! Dah lah tu,lu mahu ancam NYAWA aku dan bapak aku di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html & di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html! Dasar lu jenis HAIWAN BABI KURAP PENGECUT mcm. SAMSENG GENG KONGSI GELAP KAPIR! CILAKA LU - BAPAK lu lahirkan anak mcm SAMSENG KURAP mcm lu apasal?!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS(tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu si PELAHAPKANGKANGBABI?!

Koru said...

Surrhead ni kuat sycho. Hujah jgn emosi dgn dia ni. Kla emosi, lg dia suka.

Koru said...

Surrhead, selain awak kena baca sejarah bagaimana kaum cina dtg kebumi bertuah ni dgn tongkang, pakai kain buruk je. Skrg x malu ade hati nk tadbir malaysia, baca lah sejarah rasul dan islam yg kami cintai.. jika hudud dilaksanakan, ia perlu dilaksanakan kpd seluruh pnduduk yg berada dlm negara itu. Kla x nk hudud, gi balik negara cina smula. Undang2 yg berada dlm dlm negara ini blh diubah. Bknnya satu masalah pun. yg x sokong hudud dari kaum kamu jgk yg dh mghalau org melayu dr tanah pulau pinang.Yg kata hudud itu pilihan, orang PAS shj.... x tau dia dpt dari mane

Anonymous said...

Tolong jgn emosi lyn Surrhead ni. Aku knal dia ni. Mak dia lahirkan dia atas lembu. Tu otak dia mcm lembu...

Anonymous said...

Ayat serupa setiap kali dia brjaya buat org mgamuk kat dia dimana mana blog pun.Layan dgn hujah, kla maki pun x de guna.

Anonymous said...

Oi anon-anon penyokong SIALhead, lu punya ekoq-ekoq ni dr. PENGGANAS Red BeanBANGKAI aaahh?! Si SIALBANGKAIBABIhead tu boleh senang gertak nak bunuh aku, bapak aku - lu bilang aku ni emosi; apa kejadah lu?! PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq ni kat KANDANGDAPBANGKAIBABI!

Surrhead said...

anon 8:45 PM...umno dah rosak, semenjak mahdey tak over, umno dah mula rosak. umno skrg gunakan kad ras dan agama tuk kekal berkuasa. Itu dah salah. Dan kalo ko rasa ko kena berabdi kepada umno, silakan. Tapi aku nak sebuah gomen yg berkhidmat tuk rakyat, sebab itu tanggungjawabnya. Mana2 parti nak menerajui gomen, jgn harapkan terima kasih. Kamu hanya perlu mengerjakan tugas dgn cemerlang tuk kekal berkuasa. Simple methodology...Rakyat Rules...

Koru....ko pulak cite Islam/Rasul/Hudud...pastu ko hina warga cina...inilah contoh munafik....betulkan bearing anda...BTW, ikut kajian i, kalau Malaysia ada 98% warga Islam, mungkin hudud dpt dilaksanakan. selain dari itu, semuanya omong...hanya nak mempermainkan emosi rakyat yg beragama Islam. Sila kaji siapa yg selalu suruh melaksanakan hudud.

anon 9:17 PM....kamu lah contoh klasik macai umno yg berwajahkan Islam, tapi otak corrupted melayu umno.....another munafik...klasik..ntah la mcm mana korang gi sembahyang, pastu kuar jer, mula kutuk bangsa lain...kelakar pun ada..

Dan lastly, MSB...whatever...

Anonymous said...

Brooo.. apa umno2 ni. Aku ikut ostaz aazhar deros, kalau takat kutuk2 ni takde hal. Kalau aku ikut pok nik lagi best, dia cakap aku boleh mencarut lagi.