Breaking News
Loading...
April 21, 2014

Info Post

Seorang brother nie tanya pak guard yang berkawal di kediaman rasmi menteri besar selangor, "rumah mb ada air tak"? soal brother tu, dengan tenang, pak guard tu jawab "ada" dan pak guard tu cakap lagi, "masakan rumah MB air dicatu"...

Jadi kesimpulan yang kita rakyat selangor boleh buat ialah, rumah menteri besar selangor langsung tidak mempunyai masaalah air, air mengalir dengan deras di rumah menteri besar selangor...

Cadangan aku, apa kata jom ramai-ramai kita mandi, basuh baju dan melepaskan hajat kita yang selama ini terbantut dek kerana catuan bekalan air di rumah menteri besar selangor, negeri yang mempunyai rizab simpanan duit sebanyak 1.9 bilion.

Aku rasa khalid pasti benarkan rakyat selangor menggunakan air di rumahnya memandangkan kalau mengikiut carian dari google earth, rumah khalid ada dua kolam renang, banyak air tu...

Sumber


13 comments:

Anonymous said...

salam semua untuk jemput mandi di rumah dato satim diman di equine bagi mereka yg menghadapi malah air. malah kolam renang dia standart dewasa. bagi yang sukar sekitar saha alam dato khir toyo juga bermurah hati untuk berkongsi air sama ada di pool atau ruang persendirian. kepada rakyat selangor mohon utnuk tidak malu untuk hadir di rumah pemimpin Barisan National.

Anonymous said...

Ana setuju, jom kita ke rumah MB. anon 1048 ada google maps tak ruma satim dan khir toyo tu?

yang buat masaalah catu air ni mereka berdua ke?

Anonymous said...

yang catu air tu mereka berdua ke ?
cakap bahalol karang marah.....rumah ko ada air tak ? aku nak tumpang mandi....

Anonymous said...

Anon 10:48 AM baru lepas mandi kat umah bang Non kot..jubor rabak...sbb tuh sel2 otak dia putuih....dia ingat Selangor masih di bwh pemerintahan BN kot.......
Yg wat catuan air pemimpin pr nape plak nak marah pemimpin BN..

Anonymous said...


tak lama lagi senang kita nak kenal siapa orang selangor dan siapa orang dari negeri lain...

kalau yang tangan panjang sampai kelutut itulah orang selangor. tangan panjang sebab hari2 angkat baldi punggah air. negeri maju, tapi air kena punggah!!

hahaha...nasiblah ye!!!

Anonymous said...

Kita cina dap tala problem tala air. Kita pakai kertas maa. Melayu banyak pakai air itu pasaila air kita kasi catu.....

Anonymous said...

Bersungguh macai anon 10.48 pertahankan boss dia. Tapi realiti nya rumah dia pun kena catu air.

Anonymous said...

anon 10:48 tu memang bodoooohhh....itu la standard mentaliti melayu dlm PR......

Anonymous said...

bagaimana pula catu air di Johor, NS dan Perak nak pi juga ke rumah MB dia.

Anonymous said...

Ada ke seteruk selangor sampai 3 bulan

Surrhead said...

http://www.sinarharian.com.my/edisi/perak/perak-pula-kena-catu-air-1.265348

http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140306/dn_11/Negeri-Sembilan-mula-catu-air-di-Palong-Gemencheh-Gemas

di harap rumah MB 2 negeri ni pun ada dua kolam....dah di harap selangor tidak menghadap situasi sebegini lagi...rakyat boleh memaafkan sekali dua, kalau selalu dan mula chong mcm umno, kang jawab le masa PRU, menteri2 selangorku....

Anonymous said...

Ng paling maju, paling kaya ?

Anonymous said...

Khalid patut sewa apartment lepas ni, sebab dia kata tak mampu buat rumah mampu milik, dia pun patut menyewa, dan bersama rakyat naik turun tangga apartment angkut air, barulah berjiwa rakyat, dan membalas jasa rakyat kerana mengundi PR, lain lain adun PR termasuk adun kajang patut angkut air juga, bukan sakit pun jari jari tu sebab ada sarung tangan...