Breaking News
Loading...
May 13, 2014

Info Post

Tak tau nak kata apa, ini lah yang orang kata, "tak ada penyakit, cari penyakit" tak pasal-pasal umno bergolak...

Baru dua-tiga hari lepas, najib kata, "tiada parti politik segagah umno" nah sekarang apa dah jadi? umno haru biru dek kerana keegoan pemimpin...

Jujur aku kata, kalau itulah alasan ahmad said, apa salahnya najib tunggu sehingga majlis itu selesai, aku yakin ahmad said seorang yang menepati janji...

Tapi entah la, mungkin najib termakan hasutan orang-orang di kiri, kanan, depan, belakang dia yang nak jugak ahmad said pergi dari kerusi menteri besar pada hari bersejarah 12 mei...

Bukannya ahmad said tu tak ada jasanya di terengganu...


14 comments:

Anonymous said...

Mat said ugut najib tu.
Alasan je kenduri tu.

Jebon Jenglot said...

Itu janji manis mat said aje..nanti lps kenduri x letak jawatan jgk..dia ckp lps dpt cucu pulak..alamat lg haru biru lah

Anonymous said...

Itu kamu yang cakap kan kan kan.

Hakikatnya najib tak mahu bagi 20% royalti dekat terengganu macam najib dekat sabah dan sarawak.

Anonymous said...

Dah tau nak berhenti bulan mei, kenapa nak buat kenduri kawin bulan mei jugak!!! Bulan lepas tak boleh ke???

Anonymous said...

Ahmad Said dan rakan2nya mesti telah dibayar oleh UMNO utk terus menyokong BN di T'ganu.
Bijak sungguh mainan mereka ..........

Anonymous said...

apa kena mengena kenduri kahwin ni???
bodoh gak mat said ni patut lah sultan tak suka.

Anonymous said...

Sultan x suke? Kikikiki...lagi suke kot...kikiki

Anonymous said...

Tak patut betul pemimpin ISLAM/Melayu yg. berjiwa rakyat spt. YB DS Ahmad Said diHINA sampai sebegini - dan apa KEJADAHNya ada pula si pemimipin UMNO yg. tergamak boleh TERGELAK besar psl. PENGHINAAN ni?! Dan tak bermakna kalau kita sayang UMNO, kita harus ikut cakap pemimpin mcm. LEMBU bodoh - apalagi kalau pemimpin yg. LIBERAL PENGKHIANAT! Mcm. YAB Ayahanda Tun, tak semua yg. beliau cakap termasuk bila beliau mengutuk ISMA, kita harus setuju, tetapi TIDAK bermakna kita benci dgn. beliau, yg. banyak JASA pd. umat Islam/Melayu.

Nampaknya makin ramai si pemimpin Islam/Melayu BONGKAK dlm. UMNO, yg. tak pernah hidup susah, di suap sudu 'emas' dr. lahir - takkan dengaq cakap rakyat miskin dan tertindas terutamanya umat Islam/Melayu! Tahu nak cakap psl. jadi negara maju dan pelaburan berlambak dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, termasuk nak masuk TPPA (yg. sebenaqnya ejen tempatan utama si Barat-ZIONIS ini ialah dr. si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM), sedgkan maruah dan hak agama, bangsa dan negara, serta TANAH PUSAKA nenek moyang Islam/Melayu kita terus TERGADAI! Maklumlah si puak Islam/Melayu LIBERAL, samada dlm. PAS/UMNO/PKR kan makin ramai dan asyik nak JILAT kasut si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL RASIS mcm. hamba abdi!

Memang BALAnya buat umat ISLAM/Melayu kalau Terengganu jatuh kat PRJAHANAM – ini bukan psl PAS sebab PAS adalah KULI si KAPIRDAJALDAPBANGKAI/PKRSODOM; sampai takut nak laksana Hukum Hudud ALLAH SWT!

Sedih betul – YB DS Ahmad Said dianiaya sebegini; bahkan majlis perkahwinan anaknya yg. begitu penting (pd. setiap ibubapa- apalagi pemimpin ISLAM/Melayu/UMNO yg. BERJASA begini), dicemarkan dan dianggap begitu remeh!

Dahlah tu dilapurkan di Utusan:

….ADUN Pengkalan Berangan, A. Latiff Awang turut menyatakan berdiri teguh sebagai ahli UMNO dan tidak akan sesekali meninggalkan parti keramat itu yang sudah menjadi asas perjuangannya dari dulu, kini dan selamanya.

Anggota Exco kerajaan negeri itu menyatakan rasa sedih dan kesal
dengan peristiwa yang tak sepatutnya berlaku di negeri ini sekarang.

``Saya amat kesal kerana kebanyakan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) dan Ketua UMNO Bahagian tidak pernah diajak berbincang oleh mana-mana pemimpin tertinggi parti dalam hal pertukaran Menteri Besar,'' ujarnya.

(di http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20140513/po_24/3-ADUN-BN-nyatakan-pendirian , 3 ADUN BN nyatakan pendirian)

Aku harap hal ini TIDAK berkaitan dgn. cadangan YB DS Ahmad Said nak melaksanakan Hukum Hudud kat Terengganu kalau Kelantan mengamalkan Hukum Hudud, dan juga kerana DS Ahmad Said, nak mengamalkan pelancongan berdasarkan ISLAM di Tasik Kenyir - di mana satu dr. air terjunnya hanya utk. kaum wanita!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous said...

Nak tau ... 'Majlis Kesyukuran Perkahwinan' ni majlis perkahwinan betul ka atau sekadar majlis doa selamat???

Apa kaitan kenduri 'kesyukuran' tu dgn janji nak lepaskan jawatan???

Sooner or later, he still have to resign anyway ...

Anonymous said...

Sekrg. ada pembodek YAB PM nak HINA lagi YB DS Ahamad Said, tuduh beliau sengaja buat dua kenduri kahwin - kononnya sengaja nak perkenakan YAB PM! Baik mereka lihat jawapan BERNAS ni - yg. jawab FITNAH jahanam tu!

Lihat di http://khairulryezal.blogspot.com/2014/05/majlis-persandingan-anak-perempuan.html , 3 Majlis Persandingan Anak Perempuan Ahmad Said Pada 10 Mei Dan Sultan Mizan Tepung Tawar - Drama Apakah Ini?, May 13, 2014:

Anonymous said...

Drama yg cuba diputarbelitkan pengampu najib...dan macai barua di pwtc..apa salahny mat said buat 10hb dan 17hb?najib buat majlis anak dia lagi grand...klu kita lihat...majlis 10hb tu dihadiri oleh baginda Sultan...sudah tentu majlis dibuat dgn dihadiri oleh vip2 dan dibuat di KT....majlis 17hb dibuat dikemaman...klu kita lihat betul kad undangan tersebut adalah utk majlis kesyukuran..utk makluman..dipantai timur walimatul urus dan majlis kesyukuran membawa pengertian berbeza....klu kad jemputan ditulis walimatulurus...para jemputan boleh memberi salam keruk) spt di n (sumbangan bentuk RM) spt di negeri lain...tetapi ku kad menyatakan majlis kesyukuran..tuan rumah berhajat mengadakan kenduri kesyukuran dan tidak akan menerima sebrg bentuk sumbangan wang..biasa tetamu akan membawa brg spt tepung,gula, biskut dll...atau hadiah yg diberikan kpd pengantin..justeru tak salah mat said mengadakan majlis di kemaman pd 17hb tersebut yg jemputannya terdiri dr org2 kemaman terutama pengundi dan org kg beliau...mgkn sbb tu yg mat said terasa sgt sbb majlis tu utk meraikan masyarakat setempat..dia pun mungkin nak meraikan masyrakat setempat kal terakhir sbg mb..perkara ni yg najib dan pencacai di pwtc susah sgt nak paham..

Tuesday, May 13, 2014 10:40:00 PM

Anonymous said...

Anon 11:16PM ...

Yg aku tak faham ni, apa kaitan majlis 'kesyukuran' dgn janji nak letak jawatan?

Apa beza dia letak jawatan sebelum atau selepas majlis 'kesyukuran' tu?

Dia letak jawatan MB, bukan ADUN ...

Anonymous said...

Bayangkanlah majlis Kesyukuran perkahwinan anaknya dicemarkan - dgn. penghinaan sebegini kpd. YAB DS Ahmad Said! Cubalah tanya pemimpin UMNO yg. lain tu, terutamanya yg. kelas "VIP-no-1", mahukah mereka dihina sebegini apalagi waktu anak mereka melansungkan perkahwinan?!

Anonymous said...

Org macam najib ne dari dulu lagi tak layak jadi org no. 1. Kalau dng org cina semua dia kowtim tapi dng bangsa sendiri, tengok la. Memang anak manja tidak layak jadi pemimpin umno.

Anonymous said...

kan alamat kenduri dkat kediaman menteri besar terengganu.. klu die kena ltak jawatan before tu.. cmna nk wat knduri dkt situ? kad dah edar.. itulah kaitan ny kenduri dgn letak jawatan tu..haissh..