Breaking News
Loading...
May 8, 2014

Info Post
Kata Wee Ka Siong menegaskan bahawa parti itu akan mengkaji semula kedudukan mereka dalam BN sekiranya Umno tetap dengan pendirian menyokong usul PAS di Parlimen untuk melaksana hudud di Kelantan.

Wee berkata MCA mempertahankan seratus peratus asas perlembagaan persekutuan yang dipersetujui BN sejak merdeka.

"Kalau berlaku (Umno sokong hudud) perkara itu kita akan bincangkan kedudukan kita dalam BN.

Pertama, aku sendiri tak sokong kalau hudud yang pas akan nak bentang dalam parlimen itu reakaan mereka sendiri, aku sokong sekiranya hudud yang di bentangkan itu 100 peratus mengikut Al-Quran dan sunnah...

Kedua, siapa mca nak gempak umno sekiranya hudud yang akan di bentangkan oleh pas itu betul-betul mengikut Al-Quran dan sunnah...

Ketiga, boleh ke mca jelaskan apa beza hudud pas dan apa beza hudud Islam.

Keempat, korang semua boleh tengok bagai mana cina bersatu dalam menolak hukum hudud, tetapi dalam masa yang sama orang Islam khususnya orang melayu boleh bergaduh sesama sendiri dalam soal hudud...

Nota: MCA hanya menang 7 kerusi parlimen...

6 comments:

Anonymous said...

Fasal Hudud

1. DAP halau Pas keluar Pakatan Rakyat.

2. MCA ugut nak keluar BN.

Cuma satu saja kita nak ingatkan, kalau pemimpin Pas dan Umno rasa mereka wajib mempertahankan Islam kita nak cadangkan .... buat pekak badak saja terhadap apa yang diperkatakan oleh DAP dan MCA.

Kita nak bagi tahu baik DAP mahu pun MCA, kedua2nya adalah spesis ular berbisa, cumanya yang satu spesis Tedung Selar dan yang satu lagi spesis Tedung Senduk.

Yang mana Tedung Selar dan yang mana Tedung Senduk ... anda sendiri boleh nampak.

Cuma tolong ingat wahai sekalian orang Pas dan orang Umno, kalian semua islam, tuhan kalian adalah Allah dan bukan lah Allah yang dijadikan tuhan orang kristian.

Penting kita nak ingatkan : Kalau Pas tak teruskan usul Hudud ... Pas akan lingkup. Kalau Umno tak sokong usul Hudud Pas ... Umno akan lingkup.

Yang kami mahu : Pas tak lingkup. Umno tak lingkup. Kerana silap langkah kedua2 parti melayu ini boleh lingkup kerana Hudud. Kerana selama ini pun kedua2 parti melayu ini berseteru sama sendiri lantaran Hudud. Jadikan Hudud sebagai titik permulaan jalinan kerjasama Pas-Umno atas nama islam.

Ana Muslim

Anonymous said...

Cik Ana

Buat saya DAP adalah ular Tedung Selar dan MCA adalah ular Tedung Senduk. Kedua-duanya sama bahaya kepada manusia melayu dan islam.

Surrhead said...

hudud dipolitikkan....Ana nampak mainan politik ni, syabas...anyway, saja nak tambah, hudud tak akan dilaksanakan di seluruh semenanjung sebab warga beragama Islam tak sampai 95%. Biasanya negara2 yg mengamalkan hudud, warga beragama Islam ada 98%.So, Kelantan je ada chan tuk laksanakan hudud. umno, dap, mca takan benarkan hudud dilaksanakan...

Anonymous said...

MCA nak jadi jaguh kaum Cina maklumlah sandiwara mereka berjaya menyatukan kaum Cina dalam PRU 13, jangan lagi diperbodohkan oleh mereka ini, kalah di banyak tempat nak ugut pula, tak sedar diri punya kaum....

Anonymous said...

Oi SIALhead, berani lu HINA bapa aku ASKAR ISLAM/MELAYU! Bapa lu yg. dapat anak PENGGANAS KURAPBABI mcm. lu tentu menyumpah HARAM KEJADAH tak habis-habis!

Dahlah haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku - juga di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html ; di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html ; dan di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/04/empangan-di-selangor-makin-surut-khalid.html !

Dasar lu jenis HAIWAN BABI KURAP PENGECUT mcm. SAMSENG GENG KONGSI GELAP KAPIR! CILAKA LU - BAPAK lu lahirkan anak mcm SAMSENG KURAP mcm lu apasal?!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS (tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu si KAPIRPELAHAPKANGKANGBABI?!

Anonymous said...


Kalau si PENDATANG KAPIRDAJAL-MCADALANG-DUA-MUKA ni dah benci sgt. kat ISLAM/umatnya, baik MAMPOS dr. Alam Melayu, pusaka nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT Barat-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).