Breaking News
Loading...
July 17, 2014

Info Post

Cuba bayangkan kalau bapak atau atuk korang terlanggar bontot kereta cina perempuan yang muka merah pasal kuat makan babi dan cina tu pulak dapat pendidikan di sekolah jenis kebangsaan cina, cakap melayu pun macam cibai, perkara yang sama juga akan berlaku, dia akan maki atuk atau bapak korang dengan perkataan 'bodoh punya melayu' atau 'cibai punya melayu' nasib tak baik, dia akan call balak dia, suruh rembat atuk atau bapak korang...

Melayu kena jadi kiasu, melayu kena jadi kurang ajar, kalau bangsa lain tak respect, kurang-kurang depa takut dengan bangsa kita, come on la, kalau Red Bean Army yang tibai pompuan melayu tu aku tak ralat, tapi bangsa melayu sendiri kata, pompuan melayu kurang ajar, nie apa cerita? apa orang melayu kat malaysia nie dah jadi kaum mainoriti ker? sampai gila babi sangat nak jaga hati cina, orang cina pernah ke jaga hati orang melayu selama nie....?

Bila satu orang perempuan melayu pegang stering lock, kecoh satu malaysia, kata budak pompuan tu kurang ajar, biadap, tak peri kemanusiaan dan macam-macam korang tuduh budak tu, tapi bila cina-cina nie kurang ajar dengan penjawat awam berbagsa melayu macam korang, dan kaki tangan kerajaan kenapa kita sebagai orang melayu yang dok mengata kat budak tu tak mau viralkan video-video cina kurang ajar? pasal apa? nak ambik hati?

Kita orang melayu sekarang nie dah jadi macam barua je di bumi sendiri, cina dah jadi macam anak emas di tanah melayu, pasal apa? pasal ada menteliti orang melayu yang macam cibai, suka fikir perasaan orang, perangai hormat-menghormati tu tebal berkarat dalam hati korang, sedangkan tiap-tiap hari bangsa melayu di hina di pijak di cerca tampa korang sedar, atau mungkin korang sedar, tapi buat-buat tak sedar, pasal korang takut...

Mari kita tengok video-video cina kurang ajar dengan melayu, harap siapa yang bodoh-bodoh kritik pompuan melayu tu tolong viralkan balik video-video cina kurang ajar dengan orang melayu lepas nie, 

Kalau macam nie la perangai melayu yang dok ada sekarang nie, alamatnya mampos la korang kalau jadi peristiwa 13 mei, dok nak jaga hati cina, akhirnya bangsa sendiri kena parap...

21 comments:

Anonymous said...

Kalau rusuhan kaum,macai PR akan belasah sesama melayu. Kapiaq tepuk tangan.

Anonymous said...

Pemuda UM** cepat je bagi respon bila kena tang Melayu, bila kena tang bangsa lain bisu seribu bahasa...

Ali said...

Padan muko apek tuo tu, baru dia tahu sapa Melayu, itu baru pompuan, bolum lagi PAHLAWAN Melayu yang naik darah..

Anonymous said...

Baru pompuan Melayu bolum PAHLAWAN Melayu...

Anonymous said...

Aku memang setuju tindakan Kiki ni. Cina tu langgar kereta Kiki lepas tu buat tak faham je. Minta maaf pun tak nak.

Patut pun kereta Cina tu kena belasah.

Kalau kereta tu BMW ke, Rover ke, Merz ke, Ferrari ke, lagi aku setuju dengan tindakan Kiki.

Anonymous said...

Gua respek habis pomnpuan ni bro .. patutnya pemimpin melayu kena berani dan tegas macam ni ...

Anonymous said...

setuju det. pemuda umno, perkasa dan pekida pong tak berani serang cina macam aweks ni buat. mereka terutama pekida hanya berani serang sesama melayu. salute untuk awek #cdm25

Anonymous said...

gua rasa kita saja yang kuat anti cinabeng tapi ketuakita punya haram jadah kongkalikong dengan bangsa asing. kes dipak dah jadi contoh da. dah lagua dah fedap la dengan ketuakita tu.ngabihkan boreh aje kita matian matian kutuk cina dengan india ni.

Anonymous said...

pada aku mudah, ape tu buat-buat takut pasal minah tu bawak keluar stering lock, cuba kalau minah tu keluar dgn tangan kosong, tanya apek tu baik-baik, aku rasa silap hari bulan cerita sudah terbalik, yang salah jadi betul dan yang betul jadi salah. aleh cina la pandai berlakon.

tobeng said...

Hehehe aku setuju 90% dari kata2 ko det.Yang 10% tu aku tetap tak setuju kurang ajar dengan orang tua tak kira bangsa.Kalau dengan orang muda okay no problem.

Tapi reaksi orang Melayu memang over react bila kena pada kaum lain.Kalau kena pada kaum sendiri buat2 biasa aje.Sama ada ini dah jadi trend sekarang atau memang sikap tipikal Melayu.

Melayu tipikal sanggup berbunuh sesama sendiri tapi cukup malu tersipu2 dengan orang lain.Tengok perangai pas aje cukup.

Kalau video amoi yg maki orangtua Melayu takdenya jadi viral.Melayu akan senyap membisu,cina pula akan hantar sorang dua wakil komplen sikit2 perangai amoi tu.Macam biasa Melayu akan terharu sebab cina pun marah cina katanya sob sob.

Takde jadi kes polis punya,kes selesai tanpa perlu amoi tu ambil pusing pun,tak payah masuk tv,radio bagai minta maaf macam dah terliwat anak orang.

Anonymous said...

Ppuan ni lagi berani dari pemuda Umno. Kj kalau kena langgar sure dia kawin dgn anak apek tu,mcm mengorat noori.

Anonymous said...

Pekida? Berani pukul bini je tau.tahap ayahanda dah tu padahal.

Anonymous said...

Penyakit ketam melayu,suka jahanamkan sesama sendiri. Macai PR ni lak sure sbb nak jilat Dap
http://omakkau.blogspot.com/2014/07/edisi-dunia-sudah-terbalik-pembuli.html
http://kachipemas.blogspot.com/2014/07/perghh-ada-orang-sanggup-tangkap-gambar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ApaKhabarOrangKampung+%28Apa+Khabar+Orang+Kampung%29

Anonymous said...

klip dalam video tu dah terang-terang tunjuk cina memang kurang ajar, saya setuju dengan pendapat anon 12.27. cina tua jadi bodoh pasal dia tak sangka ada perempuan tu bawak keluar stering lock. kalau perempuan melayu keluar dengan sopan santun saya pasti keadaan akan jadi terbalik.

Anonymous said...

Sokong DET.

Apasal lah melayu2 senang sgt dibodohkan cina2.

Kan rata2 komen2 dlm facebook yg kononnya memakai nama melayu sebenarnya dipost oleh RBA2 CINA BABI ?

Mudah sgt cina melaga-lagakan melayu.

Anonymous said...

sudah la det. kamu rentikan je la kampen kamu boikot barangan cina tu, orang melayu dah tak sokong melayu lagi dah, orang melayu hanya bersopan santun dengan bangsa asing tapi memaki hamun bangsa sendiri.

cinapek yang asalnya salah langgar kereta orang dari belakang tetiba berjaya raih simpati orang melayu pasal stering lock, terus yang salah jadi betul akibat rasa hormat dan toleransi melayu yang tak kesudahan.

macam mana kamu nak kempen boikot perniagaan cina, nanti ada la melayu yang kata, kesian la cina pun nak meniaga juga, kesian la dia pun nak cari makan juga. nanti ada pula budak-budak melayu yang buat fanpage di fb kita sokong perniagaan cina.

Anonymous said...

Kah kah kah
"Kalau" apanya bro
Memang dah jd mcm tu pun
Menantu 2 x 5 pak mertua
Dua2 x boleh pakai

Anonymous said...

ape yg korang dpt?..menyalak je dlm blog..aku memang nak jatuhkan umno..biar ada krisis di negara ni biar PR menang nanti PRU akan dtg..kite tgok.

dgn jumlah ahli parlimen yg lebih besar..sudah tentu DAP yg berkuasa..biarpun dorang bagi jawatan PM kat org melayu tpi dorang yg berkuasa di belakang lepas tu..dorang kan emngubah dasar kerajaan dan menjadi lebih anti melayu..org melayu akan terus di tekan..sampailah melayu mengamuk bakar negara ni...tu je caranya.

biar dorang tekan melyu ni puas2x sampai melyu hilang sabar..lepas tu melayu pi bunuh dorang semua..UMNO biar jahanam..lepas tu biar kita di perintah oleh generasi melayu yg patriaotik dan berani baik lelakinya dan perempuannya.

Anonymous said...

Siapa yang bagi muka pada Keling HINDRAF, siapa yang baki muka kat Cina DAP termasuk Komunis, siapa yang bagi muka kat peguam2 kafir bermaharaja lela memdajalkan Islam.

Siapa yang memasang lilin umpama penganut kristian menyokong hak sama rata, Siapa yang mengajar bangsa Cina menghina Orang Melayu dan Raja2 Melayu.

Tak lain tak bukan malaun yang digelar Al Juburi. Tak perlu nak NAFI. Inilah orangnya.

Anonymous said...

Sekrg, si mamat-LIBERAL-kari yg. menjadi pujaan EvangeliSStar nak mengambil peluang seperti biasa mcm. si PENAKUT, nak terus berleter pula menghentam ‘pembuli’ siber – aku syak nak MENUTUP mulut sesiapa yg. BERANI mengkritik dia; selama ni tak pernah dengaq pun dia kutuk Pengganas Red Bean DAPBANGKAI yg. asyik MEMBULI umat Islam/Melayu kat Siber – jadi baik si mamat-HIPOKRIT ni pi BERAMBOS! Dan lagi pula, dia tak dak masalah pun nak MEMBULI sesiapa yg. berani MEMPERTAHANkan Islam/umatnya dari MUSUH ISLAM! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

Dan sedangkan BUMIPUTERA Islam/Melayu asyik diHINA/diGERTAK bahkan sampai dilanggar dlm. kemalangan BUAS termasuk disyaki oleh pemilik/pemandu lori/bas si GENG KONGSI GELAP KAPIRDAJAL – tapi mana pula suara KPN dlm. hal ini; tapi psl. Siti ni, bukan main lagi mahu diSIASAT begitu cepat dan terperinci -sedagkan dia yg. diLANGGAR si Cina tu; dah tak jadi hal!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

Zassi Zass said...

nasib ko la kiki, sape suruh jadi melayu, ingat skit kat malaysia ni orang cina je yang boleh kurang ajar tau, kau melayu kan dah kena tangkap. syabas