Breaking News
Loading...
September 1, 2014

Info Post
Ceritanya mudah untuk kita paham...

Seorang pelanggan melayu ini pergi bayar bill di sebuah outlet digi di ioi mall puchong, bila sudah bayar dia terlupa mengambil resit bayaran dan terus balik ke rumah.

Di rumah dia cek secara online adakah bayaran yang di buat tadi sudah di update dalam web site digi, di fahamkan jumlah amaun bayaran yang di buat tadi masih belum di update dalam web site digi.

Esoknya dia ke kedai itu semula, meminta resit yang dia lupa nak ambil semalam, CS digi tu kata tak ada dalam sistem mereka yang pelanggan itu buat bayaran semalam.

Pelanggan itu minta supaya di beri kebenaran untuk melihat cctv bagi membuktikan yang dia berada di kauter bayaran dan wang telah di ambil oleh CS tu...

Tapi malangnya CS itu kata tak boleh tengok cctv, pasal yang hanya boleh tengok cctv itu hanya boss mereka sahaja, bila di tanya mana perginya boss mereka, jawab CS itu boss mereka pergi bercuti (jawapan standart mana-mana CS untuk cover boss mereka).

Jadi inilah yang berlaku semalam, cuba korang bayangkan bagai mana layanan CS yang berbangsa cina itu sekiranya pelanggan tadi berbangsa cina juga...

14 comments:

Anonymous said...

ha..ha...ha baru ada akai.

Anonymous said...

Bagus peringatan bila berurusan dengan bangsa ni lain kali - sentiasa pasang video kamera untuk bukti YES!!!! diaorang ni bising aje lebih tapi penakut giler

Anonymous said...

buat report polis, biar polis selesaikan dengan tengok replay cctv kejadian.
bagi time & date yang berlaku.

raismazzadam said...

Tengok rupanya si CINA BABI bila kena rekod...sape yg ajar guna video HP Untuk publisiti....padan muka lu BANGSAT CINA BABI...pg MAMPUSSSSS

raismazzadam said...

TAKUT rupanya si CINA BABI bila kena rekod...sape yg ajar guna video HP Untuk publisiti....padan muka lu BANGSAT CINA BABI...pg MAMPUSSSSS....CINA PENAKUT TAK MACAM ABG AJIS

Anonymous said...

Boleh bincang...bila di videokan seolah2 mengundang provokasi. Tak kira lah bangsa apapun

Anonymous said...

KALAU TAK TIPU BUKAN CINA....

Anonymous said...

Da pe lg tutup line dg beli altel melayu punya support melayu...

Anonymous said...

Boikot DiGi

Anonymous said...

KEMPEN BESAR-BESARAN : JOM PINDAH KE ALTEL SEBAGAI TALIAN UTAMA

Anonymous said...

Digi ni V.Tan punya, dia pun dah sokong Anwar al Jubori.Kau orang je yg bodoh,mengapa tak guna celcom?kalau guna celcom yg kaya talikom dan khazanah,balik pada rakyat juga dan pekerjanya pun mejoriti org kita yg makan gaji kat telekom tu.

Pejuang Tok Gajah46 said...

...bangse haramjadah ni dah jadi semakin kurang ajar terhadap melayu.....

Johan said...

Beringatlah dan jangan cuai. Komplen ke digi.

Anonymous said...

Boikot Digi!!