Sumbangan JAKEL Meringankan Beban Mangsa Banjir Di Pantai Timur...

Syarikat tekstil terbesar di malaysia, jakel, pada kelmarin menyumbang 3 treler makanan dan kelengkapan lain kepada mangsa banjir di negeri-negeri pantai timur.

Sumbangan yang amat-amat di perlukan oleh mangsa banjir memandangkan banjir di pantai timur masih belum reda.

Menurut sumber juga, syarikat jakel, sumbangan yang sama kepada magsa-mangsa bajir di negeri perak, negeri sembilan dan johor akan munyusul nanti, buat masa sekarang bantuan perlu di hantar ke negeri pahang, terengganu dan kelantan kerana tiga negeri itu terjejas teruk....

Tahniah dan terima kasih kepada syarikat jakel.




Comments

Anonymous said…
Harapnya pihak blogger dapat menghebahkan kepada semua NGO yang hendak beri bantuan supaya menyelaraskan dengan Pusat Kawalan Operasi Bencana yang diketuai oleh Pegawai Daerah yang berkenaan melalui Setiausaha Keselamatan Daerah supaya tidak timbul kejadian seperti tahun lepas di mana ada kampung yang dapat bantuan sampai 4 ke 5 kali, tetapi ada kampung yang hanya dapat bantuan JKM sahaja hingga menyebabkan rasa tidak puas hati kepada kerajaan kerana menyangka bantuan NGO itu adalah bantuan dari kerajaan.

Semoga para NGO dapat memberikan kerjasama kepada pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana untuk mengelakkan rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang hanya melihat orang lain saja dapat tapi dia tak dapat.

Ini bukanlah untuk pihak Pusat Kawalan Operasi Bencana nak merampas bahan itu dari pihak NGO, tetapi untuk penyelarasan supaya tidak timbul isu rasa tidak puas hati di kalangan mangsa yang ketinggalan.

Ini disebabkan NGO tidak mempunyai maklumat kawasan mana yang dah dapat sampai dua tiga kali, dan kawasan mana yang tak dapat lagi, hanya dapat dari JKM sahaja.

Oleh itu, berilah kerjasama untuk memudahkan kerja. Sekian, terima kasih.

Popular posts from this blog

Cubaan Bunuh Diri Isteri Raja Petra

1900 Paderi Melayu Sampai Dari Singapura.

MELAYU PARANOID