Dua Sebab Utama Kena Dyana Sofea Keparit...


Ada sebab utama kenapa dyana sofea tewas...

Pertama: Dia sebagai orang Islam, yang dilahirkan sebagai Islam tetapi dia terang-terang menolak hukum Allah yakni Hudud, kita paham kalau orang kafir tolak Hudud pasal dia kafir, tapi budak separuh masak nie orang Islam, tapa segan silu mengistiharkan dia menolak hukum Hudud...

Jadi Allah bayar cash pada dia malam semalam.

Kedua: Dia pertikaikan apa yang termaktub dalam 7 wasiat raja-raja melayu, iaitu, dia nak Rejimen Askar Melayu Di Raja (RAMD) di bubarkan, bayangkan orang lain hatta cina komunis dap pun tak pernah pertikai kewujudan RAMD, tetiba budak separuh masak nie, pandai-pandai pertikai, apa hal?

Nah sekarang budak nie kena tulah...

Pertikai hukum Allah dan pertikai wasiat raja-raja melayu, itu yang buat orang melayu marah dan marah orang melayu di terjemahkan semalam...

MK IV

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

26 comments:

Anonymous said...

Ini Melayu pengkhianat, sejarah kejatuhan Melaka berulang..tapi lain skrip dan pelakon2nya..itu saja.

Tapi Allah swt tetap selamatkan Malaysia dari DAP sial itu. Terima Kasih Ya Allah!

Unknown said...

Mohon Laluan Tuan Utk Kenyataan Media PEMBELA Untuk DiSebarluaskan..

Satu Siri Jelajah oleh IRF (Islamic Reinasance Front) Yang Mendapat Dana Tajaan Dari NED (National Endowment For Democracy) Sedang Bergerak Di Seluruh Serambi Mekah Kelantan.

Tujuan Forum Ialah Bagi Menanamkan Ke Dalam Fikiran Masyarakat Bahawa Negara Ini Negara Sekular Dan Harus Selamanya Tidak Di Ubah Status Tersebut..

PEMBELA (Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam) telah mengeluarkan Kenyataan Cabaran Kepada Dr. Farouk Musa Untuk Memberi Respons Atau Membatalkan Forum Jelajah Yang Jelas Berunsur Hasutan Tersebut.

http://www.bangkit.info/2014/06/pembela-cabar-dr-farouk-musa-dari-irf.html

Anonymous said...

Betul ke Melayu marah?.Adakah kemenangan BN kerana pertambahan undi Melayu atau kemenangan BN kerana pertambahan undi Cina dan India,disamping mereka enggan memberi9 undi pada Dyana?.Melayu penyokong BN kekal tapi tidak ada Melayu penyokong Pas yg mengundi BN,inilah hakikatnya.Belajar dari beberpa PRK yg lalu,rasanya lebih elok BN berusaha mengembalikan undi bukan Melayu dan terus mempertahankan undi Melayu yg setia pada BN.Undi Melayu Pas jangan lah di harap,begitu juga sokongan pemimpin Pas seperti NIk Aziz dan Hj Hadi.

Anonymous said...

yg pasti motto undi cina untuk cina telah terbukti mengubah prk ni--tentu semua kenal siapa yg memperkenalkanya? sebab tu bila je kalah selamba beruk je kata sebab calunya melayu.

Anonymous said...

Bangsa Melayu paling banyak pengkianat dan pedengki dari bangsa lain?

Anonymous said...

Doa hamPAS

Dyana kalah kerana tuhan tolak doa ulamak2 Pas. Tuhan pun terasa dipermainkan oleh ulamak Pas. Apa tidaknya, mereka janji dengan tuhan nak laksanakan hukum Allah " Hudud ", alih2 mereka bantu nak menangkan pihak yang tak mahu dan menentang perlaksanaan hukum Allah " Hudud ".

Di Bukit Gelugor ulamak Pas dah tolong menangkan musuh Allah, tak kan Telok Intan tuhan nak makbulkan doa ulamak Pas lagi.

Tuhan pun dah kenal sangat dah dengan penyamaran islam oleh para ulamak Pas nih.

Ana Muslim

Anonymous said...

Semua akhbar mengulas kemenagan BN di muka depan kecuali The Star yang hanya mengulas di mukasurat 8.Sewaktu PRK Gelugor, The Star mengulas kekalahan BN di muka depan.Di muka depan The Star hari ini adalah berkenaan pertemuan Najib dengan PM China. Inilah bukti The Star dan MCA adalah musuh dalam selimut yang ingin melihat BN berkubur dan dikuasai cina sebab itu mereka tidak gembira bila BN menang di Teluk Intan. Dan ini menunjukkan kebodohan PM kita serta thin-thank mereka yang dibayar dengan gaji mahal.

Anonymous said...

Mujur Dyana tak menang. Kalau dia menang nahas orang melayu. Memang dia akan jadi jurucakap DAP dalam parlimen untuk menghentam dan mengganggu gugat segala perkara berkaitan orang melayu.

Teman dah nampak dari hari pertama dia dipilih jadi calon lagi. Tapi sahabat teman Hadi Awang buta mata buta hati buta perut buta kepala tak nampak trick DAP nak pergunakan Dyana.

Ana Muslim

Anonymous said...

Pkr ni akan letak kroni atau boneka saja. Yg lain jadi macai dan gigit jari ajale. Bak kata keturunan karpal singh, jangan main- main.........

Anonymous said...

Punca yang paling jelas sekali adalah " Dyana Kalah Kerana Ahli2 Pas Tidak Ghairah Hendak Mengundi Dia ". Itu saja.

Kalau nak kira Dyana senang2 boleh menang jika 75% pengundi cina undi dia + 75% pengundi india undi dia + 75% pengundi Pas undi dia + 100 pengundi PKR undia dia.

Tetapi saya yakin bila Dyana terang2 sebut dia tak akan undi menyokong usul Hudud jika dia berada dalam parlimen maka 75% ahli Pas sudah tawar hati untuk mengundi beliau. Ini bertepatan dengan laporan yang mengatakan hanya AJK Pas cawangan sahaja yang undi calon DAP.

Terima kasih rakan dan sahabat daripada Pas. Anda semua sudah semakin pandai membezakan yang mana kaca dan yang mana permata.

Ana Muslim

Anonymous said...

Kita harap jangan pula selepas ini akan ada pemimpin BN yang perasan BN menang PRK Telok Intan kerana pengundi cina tolak DAP.

Kita berani bertaruh kalau bukan kerana undi melayu, jangan harap lah calon BN tu nak menang. Dyana kalah bukan kerana pengundi cina tolak dia sebagai protes kerana kawasan itu sepatutnya diwakili oleh calon bangsa cina.

Saya dapat merasakan, bagi pengundi cina soalan bangsa seseorang calon tidak timbul, yang penting pada mereka adalah baju yang dipakai oleh calon hendak baju roket.

Dan kita jangan buat2 tak nampak, yang mampu menghalau Umno daripada Putrajaya adalah DAP, yang akan menggantikan Umno di Putrajaya juga adalah DAP. Bagaimana dengan Pas ? Pas sebenarnya diberi peranan sebagai pemangkin untuk mempercepatkan proses hakisan kuasa politik Umno di Putrajaya. Pas act as catalyst which will be neglected immedietly after the expirement finished. Dan sekarang memang DAP sedang memangkin Pas (catalysing) dalam semua keadaan.

Ana Muslim

Anonymous said...

UMNO sokong hudud ka?

Anonymous said...

kemenangan ini memberi satu lagi kerusi bagi BN, syabas...tetapi jgn ghairah sgt ttg kemenangan ini..yg nyata LKS menggunakan PRK ini sbg satu eksperimen utk meletak calon melayu di kawasan bandar kecil...yg nyata BN menang bukan sebab pertambahan sokongan (lihat jumlah undi kali ini dgn PRU lalu..lebih kurang je) tapi kerana penyokong cina DAP masih tidak dpt menerima calon melayu...bila DAP bubuh calon cinan nanti mereka akan rampas balik kerusi ini...tak de apa nak dibanggakan bila seorang tokoh politik dari Gerakan boleh menang dgn 200 undi yg lawan nye hanya seorang budak hingusan dlm politik...

Anonymous said...

Ana Muslim,

analisa anda tu yg perasan...betul ke undi melayu Pas beralih ke BN? Betul ke UMNO sokong hudud? jgn mudah dipermain dgn retorik politik..

Anonymous said...

si anak namanya dyana sofea..si emak madam yummy...original melayu ke dua makhluk ini...sebab tu kedua duanya sanggup menjadi pengkhianat..tak terfikir kah kita.
Si emak tu pun pura pura pakai tudung dan masuk ahli UMNO dan Perkasa...hakikatnya tak ikhlas sejak dulu..semata mata nak dapatkan kristimewaan sebagai melayu saja..tapi sebenar lebih rasis dari cina lagi.

Anonymous said...

OI anon 12.39pm, lu punya ekoq ni si PENDATANG KAPIRDAJAL CELAKA PENGGANAS SODOM Red BeanBANGKAIBABI aaahh?!

PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANGDAPBANGKAIBABI-si-CINA-RASIS-CELAKA-no-1!

Anonymous said...

Bah. Pertama:

NGO-NGO ISLAM/Melayu tolong buat repot polis! Tengok si CINA-RASIS-CELAKA-mcm-BABI dr. EvangeliSStar ni, tak habis-habis MENGHINA ISLAM/umatnya, termasuk Hukum Hudud ALLAH SWT kita serta wanita berpakaian Islam; dan Malaysia sbg. negara sekular - yg. jelas, menyalahi Perlembagaan! Lihat di http://www.thestar.com.my/Opinion/Columnists/On-The-Beat/Profile/Articles/2014/06/01/Hudud-is-not-the-answer-PAS-leaders-should-look-at-their-backyard-first-before-blaming-the-existing/ ;dan di - http://www.thestar.com.my/Opinion/Columnists/On-The-Beat/Profile/Articles/2014/05/25/Stand-up-and-speak-up-Moderate-Malaysians-have-the-right-to-tell-our-politicians-that-we-want-the-li/ , Stand up and speak up, by wong chun wai, May 25, 2014!

Si CINA-EvangeliSS (mcm- Nazi-Jerman-SS)-CELAKA ini juga sekrg. bukan main lagi menyalahkan hukum Islam sebagai punca rogol dan HIV naik kat Kelantan! Sedangkan si Cina-BABI ni tahu punca anak muda makin rosak akhlak adalah kerana budaya si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS-CELAKA, terutamanya melalui internet - terutamanya budaya SODOM; ketagihan dadah/pelacuran/pornografi! Bahkan si CINA-Rasis-BABI ni memuja negara Barat dan Singapura serta Jepun sbg. paling selamat (maksud dia negara ISLAM plg. banyak jenayahlah tu) - sedangkan negara-negara KAPIRDAJAL ni penuh jenayah dan keganasan dan budaya SODOM termasuk oleh anak-anak sekolah; yg. dirosakkan pikiran mereka seolah MENYODOM sesama JANTAN/BETINA-mahupun-BINATANG adalah 'normal' ! Sebab itulah jugalah sampai Mak Nyah yg. berjanggut pun boleh dijadikan juara “Eurovision” – dan si Sodom ni bukan main diagungkan di seluruh Eropah; maka si Mak Nyah SODOM ni dgn. angkuh berteriak waktu kemenangannya “We’re UNSTOPPABLE” (lihat di akhbar anti-ISLAM - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2625266/Our-golden-girl-Britains-Molly-Smitten-Downes-battles-bring-Eurovision-UK-immediately-backed-Twitter-But-enough.html , The winner is the Wurst: Bearded Austrian drag act Conchita triumphs at Eurovision and Britain’s Molly is beaten into 17th place, 10 May 2014; dan di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html , Bestiality brothels are 'spreading through Germany' warns campaigner as abusers turn to sex with animals as 'lifestyle choice' By Matt Blake, 1 July 2013)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Bah. Kedua:

Atau lihat sajalah di Youtube - budaya Jepun India dan Korea Selatan, yg. dulunya tradisional, makin dimusnahkan, dan di Youtube, penuh filem PORNO-MENJIJIKkan dan keganasan melampau - dari Jepun, India dan Korea Selatan, mcm. filem Barat-ZIONIS-CELAKA!

Maka memang budaya si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS adalah 'BARBARIC' (tak bertamadun), akibat undang-undang dan falsafah demokrasi-hak asasi KESAMAAN-KEBEBASAN (mutlak individu – tanpa menghiraukan budaya masyarakat), yg. menghalalkan keganasan melampau, penggunaan dadah/alkohol sesuka hati, bertelanjang/berkelakuan lucah depan awam, pelacuran/pornografi/seks bebas termasuk seks HOMO-SODOM, MEROGOL BINATANG, menggugurkan anak (abortion) dsbnya - lihat juga di mana penggunaan dadah di ’normal‘kan – lihat di http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2561478/Miley-Cyrus-gives-away-gold-leaf-rolling-papers-wearing-marijuana-leaf-leotard-Bangerz-tour-Canada.html , Miley Cyrus gives away rolling papers made of GOLD before wearing marijuana leaf leotard on Bangerz tour in Canada, By Daily Mail Reporter, 17 February 2014!

Dan lihatlah di Singapura, yg. dulunya sebahagian TANAH MELAYU ISLAM kita ni, budak sekolah pun digalakkan jadi si puak SODOM demi HAK ASASI “KESAMAAN/KEBEBASAN"; sebab itu juga ada anak-anak Islam/Melayu S'pura yg. dah jadi puak Sodom - yg. paling seronok tentu si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, yg. mana S'pura adalah pengkalan utama ZIONIS/Israel di Asia Tenggara (lihat di http://miazarraannur.blogspot.com/2014/05/sekolah-di-singapura-promosi-gay.html , SEKOLAH DI SINGAPURA PROMOSI GAY ???!!!, Posted By MiaZarra AN, May 17, 2014 ; dan di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009!)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Anon 502pm

Mungkin awak penyokong Pas.

Umno sokong ke tak sokong Hudud. Bukan isu. Sebab kalau Umno kata sokong Hudud pun Pas tak nak juga berkawan dengan Umno. Kalau Umno kata tak sokong Hudud lagi lah, terus dikafirkan oleh ulamak Pas.

Dalam 2 PRK yang baru habis ni aku dah nampak siapa ulamak dan pemimpin Pas sebenarnya. Wajah mereka benar2 bertopengkan islam. Kalau betul2 mereka islam sejati sepatutnya bila DAP terang lagi bersuloh kata mereka tidak akan sama sekali bersetuju dengan perlaksanaan Hudud, Pas jangan terlibat langsung dalam PRK itu, Pas patut ambil sikap berkecuali, biar DAP sorang2 berkempen. Ini tidak, habis semua ulamak dan pemimpin Pas turun berkempen untuk memenangkan calon DAP.

Apa cerita ni ?

Ana Muslim

Anonymous said...

Anon 511pm

Aku bukan buat analisa " perasan ". Aku buat perkiraan. Kalau nak harap undi daripada orang2 Umno dan atas pagar pro Umno, BN tak boleh menang di Telok Intan. Begitu juga kalau nak harap undi orang cina/india yang masih setia kepada BN, pun BN tak boleh menang sebab tinggal tak berapa kerat saja orang cina/india yang kekal setia kepada BN selepas PRU12 dan PRU13. YANG MASIH SETIA KEPADA BN ADALAH AHLI UMNO DAN MELAYU ATAS PAGAR PRO UMNO.

Maka dengan sebab itu lah aku berani kata bahawa kemenangan BN adalah kerana ujudnya undi protes daripada ahli Pas terhadap tindakan ulamak dan pemimpin Pas diatas tindakan mereka membantu pihak yang membantah perlaksanaan Hudud iaitu parti DAP.

Aku ulang sekali lagi. KALAU NAK HARAP UNDI AHLI UMNO DAN AHLI PARTI BN BUKAN MELAYU, BN TAK BOLEH MENANG DI TELOK INTAN. Sebab itu aku berani berhujah, ADA AHLI2 PAS YANG UNDI BN KERANA MARAHKAN SIKAP MUNAFIK PARA ULAMAK DAN PEMIMPIN PAS DALAM MEMPERJUANGKAN HUDUD.

Seruan aku dan seluruh orang melayu dan orang islam adalah SELAGI MANA ULAMAK DAN PEMIMPIN PAS MENYOKONG PIHAK YANG MENENTANG HUDUD maka KITA WAJIB TOLAK PAS SAMA ADA DALAM PRK ATAU PRU.

Itu sahaja cara untuk kita membawa balik Pas kepada landasan asal yang dibina oleh arwah pemimpin2 Pas (Yusof Rawa, Fazil Nor, Abu Bakar Omar, Abu Bakar Hamzah, Burhanudin Helmi, Asri Muda) yang memimpin Pas sebelum Hadi Awang dan Nik Aziz.

Aku harap ko mengerti. Benci aku kepada Pas bukan kerana tubuh badannya tetapi kerana pucuk pimpinan parti itu. PEMIMPIN PAS YANG MENTADBIR PARTI PADA MASA INI ADALAH " MUNAFIQ XXXLLLL ".

Ana Muslim

Anonymous said...

Saudara

Nak hapuskan DAP, tak mungkin dan mustahil sekali. DAP sekarang makin mendapat tempat dihati bukan melayu khususnya orang cina. Malah kita nampak MCA dan Gerakan yang menjadi rakan Umno juga terikut2 dengan cara DAP demi untuk menarik sokongan kaum cina. Kadang2 pedasnya pendirian pemimpin MCA dan Gerakan hampir2 sama pedas dengan pendirian pemimpin DAP dalam isu2 yang menyentuh melayu dan islam. Umno jadi terkedu dan tersepit.

Pergerakan DAP untuk ke Putrajaya boleh disekat hanya jika parti itu tidak mendapat sokongan daripada orang melayu khasnya melayu Pas dan melayu PKR. Jangan kita malu nak mengaku bermula dari PRU12 hingga sekarang DAP menjadi semakin kuat adalah kerana bantuan daripada melayu Pas dan melayu PKR.

Percaya lah JIKA tanpa bantuan daripada melayu Pas dan melayu PKR, DAP hanya akan dapat menguasai Pulau Pinang sahaja. Negeri2 panas seperti Perak, Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka akan kekal dalam tangan parti melayu.

Kesimpulan saya adalah " KEMARAAN DAP ADALAH KERANA DIBANTU OLEH ORANG MELAYU SENDIRI ".

Ana Muslim

Anonymous said...

Kemenangan bee end kerana ramai lagi yang cerdik tak balik kampung. pru nanti confirm teluk intan balik ke Pakatan.

Anonymous said...

Bagus Dyana kalah. Ini akan menyebabkan pemimpin bee end terus lali dengan kesombongan mereka.

Lagi mudah bee end jatuh pru ni.

Anonymous said...


Tapi MCA mic gerakan pun menolak hudud sampai nak bawa ke mahkamah. Kenapa orang melayu sokong parti gerakan yg menolak had is. Bagi ko orang no 2x5 je.

Anonymous said...

Senang je. Biar umno yg bawa usul hudud di parlimen.di situ nanti baru kita tahu siapa yg sokong atau tidak hudud tu.

Anonymous said...

Sicerdik dan bijak pandai menunjukkan kebodohan mereka disaat undi