RUU: Cadangan Bar Council Dan MKPN Untuk Hapuskan Hak Orang Melayu, Islam Dan Raja-Raja GAGAL...


Alhamdulillah, cadangan untuk membentang Rang Undang-undang Harmoni yang sedang dihebohkan dan galak dipromosikan oleh golongan Liberal di bawah dokongan Majlis Peguam bagi menggantikan Akta Hasutan 1948 [Akta No. 15] dikatakan tidak akan terlaksana.

Khabar yang yang menyebut bahawa daulat institusi Majlis Raja-raja terlebih dahulu dapat menghidu niat jahat puak-puak Liberal ini yang mahu akhirnya menukarkan Tanah Air kita menjadi sebuah Republik melalui RUU ini sebagai permulaannya.

Alhamdulillah, syukur kita kepada Allah SWT yang telah memberi kekuatan dan keberanian Duli-duli Raja-raja Melayu bagi mempertahankan kedaulatan Tanah Air kita. klik sini

Komen aku: Bila Rang Undang-undang Harmoni gagal di laksanakan, rasa-rasa korang la siapa yang  akan menangis sampai merah mata...?

MK IV

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

12 comments:

Anonymous said...

kain rentang tertera di atas memberi kita makna mendalam..Malaya for Malays..inilah perjuangan melayu dulu dulu tapi sekarang ni apa melayu buat, di buli di cerca dan bila ada melayu yang menentang di heret ke mahkamah...bukan kan Malaysia ni yang dulu di panggil Tanah melayu hak melayu..dan patut orang melayu pertahankan..bangsa lain nak hidup di Tanah melayu kita terima tapi Tanah ini tetap Tanah melayu..atau asal nya Malaya..

Anonymous said...

Tak apa majlis peguam...
cubaan pertama gagal biasa la...
cubaan seterusnya tidak semestinya gagal..
aku melayu Pas ...
aku sokong raja dihapuskan...
aku sokong melayu murtad...
aku sokong hak istimewa melayu dihapuskan.
aku sokong orang kafir dan benci orang islam
aku sokong lgbt...
kerana aku...
aku pun tak pasti islam aku benar atau pun sesat...

Anonymous said...

Ayat RBA ni jgn dilayan...

Anonymous said...

Anon 10:22 sbnrnya kapir laknat....pg jahanam la....pasni ahli majlis peguam kena sembelih sorang2....tunggu je hari....lu lawan lu mati....nk jihad x payah pg syiria.....kt malaysia pn boleh....KAMI ORG2 YG PERTAHANKAN AGAMA ISLAM DAN TANAHAIR.....provokasi melampau dr puak anti islam dh tahap kritikal. KAMI AKAN PASTIKAN KETUA2 PUAK NI LENYAP DARI MUKA BUMI. Insyaallah...demi agama islam dn kelangsungan agama islam dan akidah untuk generasi seterusnya terpelihara.

Anonymous said...

Harap ada Menteri yg berani mencadangkan Bar Council Act dipinda ASAP.

Sekarang ramai anak melayu yg lulus ijazah Undang-Undang dari IPTA tidak boleh menjadi peguam kerana perlu menduduki peperiksaan Majlis Peguam ????

Percaya ke peguam yg akan berhadapan dengan Hakim dimahkamah perlukan kelulusan Majlis Peguam yang rata-rata tidak menghormati undang-undang !!!

Saya cadangkan agar perlantikan peguam dibuat oleh satu jabatan dimahkamah.

KZSO said...

Najib sila letak jawatan! Inilah akibat dapat pm yang lembik, lemah dan lembu t.

Anonymous said...

Sila lihat komen KZSO dengan lebih mendalam. Kenapa PM dan kabinet membawa cadangan itu menjadi Rang Undang-undang untuk diluluskan di parlimen? Bukankah menunjukkan mereka juga bersetuju? Kenapa tidak ditolak lebih awal?
Ianya tidak sepatutnya habis disini.Ada orang perlu dipertanggungjawabkan kenapa perkara yang mengancam umat Melayu di Tanah Melayu ini sampai keperingkat RUU. Perkara belum selesai. Najib perlu jawab atau bertanggungjawab.

Anonymous said...

MUSUH ISLAM si Barat-ZIONIS dan ejen tempatannya mcm. geng/geng BANGSAT ni, dah tak peduli lagi undg-undg SYARIAH/PERLEMBAGAAN, dan terus mara dgn. amat jahat utk. MENGHAPUSkan ISLAM/umatnya termasuk di Tanah Melayu ISLAM, PUSAKA nenek moyang kita ini. Itulah yg. mengherankan apabila ramai pemimpin Islam/Melayu kita dan juga dari OIC menjadi begitu PENAKUT utk. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya!

Aku syak ramai si pemimpin Islam/Melayu serta keluarga mereka dah di 'BLACKMAIL' - kerana diPERANGKAP dgn. rasuah, gambar-gambar LUCAH termasuk dgn. GRO/Pelacur/puak SODOM atau diHASUT oleh ejen yg. MENYAMAQ sbg. Islam termasuk berkahwin dgn. pemimpin Islam/Melayu! Terutamanya apabila mereka dimabukkan dgn. alkohol atau diperangkap dgn. dadah - lalu MUSUH ISLAM akan gunakan MO PERANGKAP ini, yg. adalah MO biasa si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS dan ejen tempatan mereka. Spt. juga empayar Zionis-Rothschild plg. DAJAL, yg. menubuhkan Israel dgn. amat BUAS – bagaimana keluarga mereka memerangkap Raja-Raja Kristian serta pemimipin politik penting Eropah dgn, hutang, kejatuhan akhlak dan perkahwinan – lihat di di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html ,Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

RBA ni senang je nak kesan. Dari bahasa dan pengertian serta matlamat dia pun dah lebih dari kenal. Tak payah nak menyebuk kat sini. Berambus je lah.

Anonymous said...

Bah. Pertama:

Tolonglah NGO-NGO Islam/Melayu ambil Tuan Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - sbg. Penasihat ulung GABUNGAN badan perguaman-pakar-pakar SEJARAH SUKARELAWAN GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu, kerana Musuh Islam sdg. memutar belit undg-undg Syariah/Perlembagaan dgn. amat rakus - terutamanya MENGEMBALIkan semangat Malayan Union-DAJAL yg. SEPARUH gagal dulu – yg. asasnya, adalah utk. menghapuskan terus SEJARAH pemerintahan ISLAM/Melayu di Tanah Melayu ini, yg. diterajui Kesultanan Melayu, dan mengembalikan sepenuhnya legasi Penjajahan British-ZIONIS!

Sebab itu sekrg. si puak PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS cuba memutar belit Perjanjanjian 1963 dan yg. terbaru perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 – PENIPUAN yg. dipaksa oleh PENJAJAH British-ZIONIS ke atas Kesultanan Melayu serta rakyat BUMIPUTERA Islam/Melayunya, utk. menghapuskan SEJARAH Tanah Melayu sbg. bumi ISLAM, termasuk dgn. menghapuskan banyak kuasa Kesultanan Melayu terutamanya berkaitan pemerintahan secara ISLAM, dan dlm. kuasa memberikan kerakyatan (maka sebab itulah BERJUTA pendatang Cina dan India diberi kerakyatan dgn. begitu mudah mengikut Perjanjian ini, yg. berasaskan undg-undg si bRtish “jus soli”).

Dan si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS juga sedg. MENIPU tentang SEJARAH kita, seolah YAB Allahyarham Tunku Abdul Rahmanlah adalah satu-satunya Bapa Kemerdekaan, dan lebih berkuasa dr. Kesultanan Melayu, dan seolah beliau adalah ‘pencipta’ tunggal Perlembagaan Persekutuan, di samping memuja YAB Allahyarham Tun Hussein Onn sbg. PM yg. ulung kerana kononnya menyokong Tanah Melayu ini sbg. negara sekular – maka ini juga menafikan KUASA Kesultanan Melayu, penglibatan Bapa-Bapa Kemerdekaan tercinta kita yg. lain, terutamanya YAB Allahyarham-Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein serta Tun Dr. Ismail Abd. Rahman, serta kuasa Kesultanan Islam/Melayu dlm. penggubalan undg-undg Perlembagaan yg. menjaga Kedaulatan SEJARAH ISLAM/umatnya mengikut WASIAT RAJA-RAJA MELAYU, yg. membuktikan PERSEKUTUAN Tanah Melayu ini adalah masih Negara ISLAM, berasaskan SEJARAH bumi PUSAKA nenek moyang kita ini.

Lihatlah si Cina RASIS amat BIADAP ini, si pemuja Parlimen British-ZIONIS, yg. asyik begitu rakus memperjuangkan Tanah Melayu ini sbg. negara sekular melalui EvangeliSStarnya - dan asyik MENGHINA Islam/umatnya teramsuk Kesultanan Islam/Melayu kita! Lihat di - http://www.thestar.com.my/Opinion/Columnists/On-The-Beat/Profile/Articles/2014/06/22/Way-out-of-line-The-statements-of-Datuk-Seri-Jamil-Khir-Baharom-the-Minister-in-the-Prime-Ministers/ , Way out of line!, by wong chun wai, June 22, 2014!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...


Bah. Kedua:

Lihat SEJARAH benar tentang KEDAJALAN Penjajah British-ZIONIS dan tujuan penubuhan “Malayan Union“, di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/pembentukan-persekutuan-tanah-melayu-1948.html , Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu 1948:

Malayan Union yang dibentuk secara rasminya pada 1 April 1946 merupakan penggabungan Negeri-negeri Melayu Bersekutu, Negeri-negeri Melayu Tidak Bersekutu dan Negeri-negeri Selat yang tidak termasuk Singapura, menjadikan 11 negeri semuanya, di bawah satu kerajaan pusat Ianya mengubah status semua negeri-negeri Melayu dari taraf pernaungan/perlindungan British kepada tanah jajahannya. Majlis Perundangan dan Majlis Mesyuarat Kerajaan akan diketuai oleh Gabenor British.

Dalam urusan pentadbiran negeri, seorang Residen British akan mengetuai Majlis Negeri. Raja-raja Melayu pula dihadkan kekuasaan masing-masing hanya kepada aspek keagamaan dan adat-istiadat orang-orang Melayu sahaja.

Buat pertama kalinya undang-undang baru telah diperkenalkan yang memberikan status kewarganegaraan kepada semua orang yang dilahirkan di Tanah Melayu dan Singapura, disebut sebagai JUS SOLI, serta pendatang yang tinggal di sana selama sekurang-kurang 10 tahun daripada 15 tahun sebelum 15 Februari 1942. Selain itu syarat kewarganegara Malayan Union adalah memperakui kesetiaan kepada Malayan Union dan tidak lagi kepada Raja-raja Melayu sebagaimana adat Melayu tradisional.......

Penubuhan Jawatankuasa Kerja dan Jawatankuasa Cheeseman serta pindaan-pindaan deraf perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu yang mengambil kira tuntutan-tuntutan berbagai kaum adalah sebenarnya strategi British untuk menonjolkan imej kepekaan kepada pandangan-pandangan semua pihak dalam pelaksanaan dasar-dasarnya berhubung dengan masa hadapan semua kaum di Tanah Melayu selepas kegagalan Malayan Union......

Namun kerajaan British juga sama sekali tidak akan berkompromi dalam hal mengembalikan dasar pro-Melayu, iaitu Tanah Melayu untuk orang-orang Melayu sebagaimanya dasarnya sebelum Perang Dunia Kedua dahulu. Apapun kuasa British sedar bahawa walaupun Malayan Union telah terkubur dalam sejarah politik orang-orang Melayu, namun gagasan bangsa Malayan bersatu yang menjadi teras induk kepada Malayan Union telah dapat diberi nafas baru dalam bentuk penganugerahan kerakyatan kepada kaum imigran dalam perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu. Dan British tidak perlu menumpahkan darah sesiapapun demi mencapai cita-cita tersebut.

Realitinya Tanah Melayu kini tidak lagi menjadi milik tunggal orang-orang Melayu dan ini adalah kemenangan kuasa British yang muktamad.

Tapi lihat bagaimana KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan pelansungan turun temurun PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, adalah asas undg-undg Perlembagaan, di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU:

Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia)....
Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini
Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan…..

Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

Wasiat Raja-raja Melayu merujuk kepada 7 wasiat yang disampaikan semasa Raja-Raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada tanggal 5 Ogos 1957.

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

PEMBETULAN: (perenggan pertama - Bah. Pertama)

Tolonglah NGO-NGO Islam/Melayu ambil Tuan Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) dan Tuan Hj Muzaffar Dato’ Hj Mohamad dan isteri, (Tun) Suzana (Tun) Hj Othman dari Pertubuhan Kesedaran Melayu (lihat di www.khazanahbendaharaserimaharaja.com. ; http://www.pertubuhankemudi.com/ )- sbg. Penasihat-penasihat ulung GABUNGAN badan GUAMAN-badan SEJARAH SUKARELAWAN, dlm. GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu, kerana Musuh Islam sdg. memutar belit undg-undg Syariah/Perlembagaan serta SEJARAH kita, dgn. amat rakus - terutamanya MENGEMBALIkan semangat Malayan Union-DAJAL yg. SEPARUH gagal dulu – yg. asasnya, adalah utk. menghapuskan terus SEJARAH pemerintahan ISLAM/Melayu di Tanah Melayu ini, yg. diterajui Kesultanan Melayu, dan mengembalikan sepenuhnya legasi Penjajahan British-ZIONIS!

Makcik Sambal Belacan.