JANGAN-JANGAN PULAU BATU PUTEH TELAH DIJUAL???


Terkejut aku bila terbaca Astro Awani yang melaporkan 'Sesi temu bual membabitkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dengan Jawatankuasa Kecil Tort of Misfeasance di Jabatan Peguam Negara (JPN), di sini hari ini tidak berlangsung seperti dirancang'.


Untuk pengetahuan ada semua, Jawatankuasa Kecil Tort of Misfeasance, Jabatan Peguam Negara adalah satu jawatankuasa yang dibentuk bagi membuat semakan semula undang-undang kes kedaulatan Batu Puteh, Batuan Tengah dan Tubir Selatan.


Mahathir dilihat seolah cuba mensabotaj kerajaan dengan membuat pelbagai helah, antara helah terbaru mahathir ialah dengan mempertikaikan 'kedudukan Tan Sri Mohamed Apandi Ali selaku pengerusi jawatankuasa terbabit yang disifatkannya tidak wajar'.


Dan mahathir menunjukan perangai buruknya apabila, hanya berada 15 minit sahaja di pejabat Jabatan Peguam Negara, tanpa sempat ditanyakan beberapa soalan.


Yang menjadi persoalan sekarang ialah, kenapa mahathir bergitu keras menolak TS Apandi menjadi pengerusi dalam rayuan kes Pulau Batu Puteh?


TS Apandi dan pasukannya telah berjaya mendapatkan bukti-bukti baru, bukti-bukti itu cukup kuat untuk merebut kembali pulau tersebut.


Sepatutnya mahathir memberikan kerjasama, bukan mensabotaj atau melengah-lengahkan perkara tersebut.


Pelik memang pelik, macam ada sesuatu yang di sembunyikan oleh mahathir...


Jangan-jangan dah dijual Labu...?

Comments

Popular posts from this blog

Cubaan Bunuh Diri Isteri Raja Petra

1900 Paderi Melayu Sampai Dari Singapura.

MELAYU PARANOID