19 April 2014

Lebih Kurang 3000 Pekerja Mungkin Kehilangan Mata Pencarian Mereka...


Ini adalah salah satu contoh terbaik, kilang nestle di shah alam kerugian 12-15 juta ringgit sehari akibat kecekapan khalid ibrahim menguruskan air di selangor...

Kilang itu menggajikan kira-kira 3000 pekerja kebanyakannya warga tempatan, kerana krisis bekalan air yang makin kritikal di selangor, menurut pengurus kilang itu, kemungkinan mereka terpaksa mencari alternatif

PAS Akan Bincang Fatwa R.I.P...


PAS mengambil serius tentang fatwa yang di keluarkan oleh majlis fatwa kebangsaan menganai isu orang Islam tidak digalakan menyebut Rest In Peace RIP...

Punya banyak isu lain, isu ini jugak yang pas nak bincang dalam mesyuarat biro politik mereka, kenapa tak mau bincang isu pelaksanaan hudud dan bila ianya nak di laksanakan di kelantan...

Apa pun orang yang nak bawak isu RIP ini hingga ke mesyuarat biro politik pas itu adalah orang yang sama mempertahankan anak orang Islam bawak makanan babi ke sekolah...

Tengok video di bawah...



Zul Nordin Nasihatkan KJ Jangan Jadi Anwar Ibrahim Kedua...

Setelah senyap selama satu hari, akhirnya bekas Ahli Parlimen Padang Serai (PAS) 2008-2013, Zulkifli Nordin (Zul Nordin) tampil membalas kenyataan Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.

Zul Nordin dalam Tweet terbarunya mengingatkan Khairy Jamaluddin agar tidak menjadi Anwar Ibrahim kedua dalam politik.


Tweet ini dipercayai merujuk kepada “tweet” KJ semalam yang mempertikaikan Perdana Menteri kerana memilih Zul Nordin sebagai calon BN dalam pilihan raya umum lalu.

Pada awalnya ia sekadar berpunca daripada tindakan KJ yang marah dengan Tweet  Zul Nordin yang menyatakan “ketika kerajaan Pas Kelantan mahu melaksanakan hudud, Allah mematikan Karpal Singh, penentang hudud”.

Khairy yang terkenal dengan pemikiran liberal moden membalas tweet tersebut dengan menyuruh Zul Nordin “diam”.


Apabila disokong oleh beberapa orang, Khairy pergi lebih jauh dengan mempertikaikan tindakan Perdana Menteri memilih calon secara terbuka dalam laman Twitter. Dalam “tweet” itu,  beliau menyatakan tidak pernah bersetuju dengan Datuk Seri Mohd Najib dalam pemilihan Zul Nordin sebagai calon Barisan Nasional bagi pilihan raya umum yang lalu. MYKMU

18 April 2014

Sedikit Hari Lagi, Akan Kedengaranlah Cakap-Cakap Macam Nie...


Aku yakin sedikit hari lagi akan kedengaranlah cakap-cakap macam ni di surau-surau, di masjid atau di tempat-tempat ceramah, mungkin kalau ada yang berani, mereka akan tulis dalam facebook dan twitter...

Apa cakap-cakap tu...?

1. ko tau, karpal mati tu umno lah punya kerja...
2. pemandu lori tu orang umno...
3. memang umno setting pemandu lori tu suruh langgar kereta karpal...
4. umno takut dengan karpal tu pasal di bunuhnya karpal tu...
5. dulu depa nak nak bunuh anwar, tak dapat anwar karpal jadi mangsa... [rujuk cerita kereta anwar disabotaj]
6. satu karpal mati, sejuta karpal akan bangun menuntut bela... [itu ayat biasa chegu bad]

Dan mungkin banyak lagi tuduhan-tuduhan yang akan di lemparkan kepada umno...

Tak caya korang tunggu...

Adakah Blog Unit Amal Lebih Dahulu Tahu Karpal Kemalangan...???

Ada percanggah berita dalam kes kemalangan karpal singh...

Karpal dikatakan kemalangan sekitar jam 1-1.30 pagi pada 17 april, itu laporan dalam semua akhbar dan portal online...

Berita itu di scoop oleh media sekitar jam 3-4 pagi pada 17 april...

Korang boleh tengok tarikh dan pukul berapa berita yang pertama keluar dari malaysiakini, malaysian insider dan astro awani mengenai kemalangan karpal...




Tapi apa yang pelik, macam mana blog unit amal boleh siarkan berita beberapa jam lebih awal dari portal-portal berita yang lain?

Sila lihat tarikh dan pukul berapa blog unit amal keluarkan berita kemalangan karpal...