21 October 2014

Program "I Want To Touch Anwar Ibrahim' Di Little India Klang...

No comment, just enjoy the picture...
Hujan lebat, so tak boleh follow sampai habis...
















20 October 2014

MAIS Ucap Selamat Maju Jaya Kepada Penganjur "Mari Pegang Anjing"

Surat yang dikatakan dari Majlis Agama Islam (MAIS) sudah bertebaran di alam maya, dalam surat itu, pihak MAIS mengucapkan "Selamat Maju Jaya" kepada penganjur acara "i want to touch a dog (IWTTAD)...
Rupanya acara itu mendapat sokongan padu dari MAIS...

Lepas nie MAIS boleh la luluskan pulak acara i want to touch a pig, pasal babi tak haram di sentuh, babi hanya haram di makan... hahahahaha....

Tahniah MAIS, korang tanggung la dosa puak-puak tu....

Lihat gambar, apa yang menyedihkan, mereka yang bertudung dok galak sangat nak pegang anjing, tak nampak pulak awek-awek melayu yang free hair dukung anjing...


Semua foto aku collect dari facebook, untuk tunjuk pada korang bertapa gembiranya mereka dapat mendakap dan memeluk anjing...









Rakyat Singapore Rembat Minyak RON 95 Kita, Hasan Malik & KPDNKK Perlu Ambil Tindakan SEGERA!!!


Dari blog sahabat...

Di manakah letaknya jati diri dan semangat sayangi MALAYSIA di dalam diri para pekerja dan bos PETRONAS Jalan Storey Johor Bahru serta banyak lagi pengusaha stesen-stesen minyak di negeri Darul Ta’zim nie bila memBUTAkan MATA dan HATI mereka melihat sahaja minyak RON95 yang sepatutnya dinikmati rakyat MALAYSIA turut menjadi habuan kepada pemilik kereta asing khususnya dari Singapura nie ….

Adakah keuntungan yang dikejar semata-mata?

Di manakah penguatkuasaan khususnya pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna terhadap stesen-stesen minyak yang membenarkan pengguna kereta asing meMEMENUHkan tangki minyak mereka dengan RON95?

Adakah pihak KPDNHEP juga buta mata dan hatinya? Klik sini

Ini kenyataan yang di keluarkan oleh hasan malik, menteri kpdnkk, sila baca...


Bolehkah perbuatan cina singapore ini di kategorikan sebagai penyeludupan...? kalau boleh, sila ambil tindakan segera terhadap stesen minyak terbabit, kalau itu bukan di kategorikan sebagai penyeludupan, so KPDNKK boleh gunakan undang-undang lain atau tutup mata aje bila minyak subsidi negara kita yang sepatutnya di nikmati oleh rakyat negara ini di rembat oleh orang asing...

KPDNKK dan menterinya perlu bertindak tegas, jangan depan media aje pong..pang..pong..pang.. kejadian ini bukan kali pertama, ianya kerap berlaku di negeri-negeri yang bersempadan dengan negara lain...

U Melayu Kolot, Anjing Pun U Tak Berani Pegang...


Hahaha tergelak aku bila ada orang sergah aku dalam fb dengan mengatakan aku melayu kolot kerana tak berani pegang anjing, jawapan aku mudah, kolot pun kolot la, tak mestinya untuk jadi melayu moden kita kena pegang anjing...

Rupanya ramai orang melayu yang secara senyap-senyap bela anjing di rumah, aku tak pasti macam mana mereka sorokan anjing tu dari pengetahuan jiran dan sedara-mara, kita kena terima hakikat bahawa pada orang melayu yang dikatakan moden ini, anjing sudah dijadikan haiwan belaan mereka di rumah, sama macam kucing, hamster, iguana dan lain-lain...

Setahu aku la, dalam Islam, tak pulak di nyatakan anjing boleh di bela sebagai "pet" dalam Islam hanya membenarkan dua perkara untuk anjing, 1. untuk menjaga ladang dan kebun, 2. sebagai haiwan yang dibawa ketika memburu, dalam Islam tak sebut anjing boleh di bela sebagai "pet"

Melayu menjadi kolot kerana tak berani pegang anjing, ada yang beranggapan, "samak" adalah satu perbuatan simbolik sahaja, kata mereka, sekarang zaman moden, banyak lagi pencuci yang boleh di gunakan selain tanah, kata mereka, "dettol" pun boleh....

Nauzubilah...

Kalau melayu nak jadi moden kena pegang anjing, agaknya lepas nie, kalau melayu nak jadi hebat kena bela babi pulak kot...

Bacalah screen shoot di bawah nie dan nilaikan...

17 October 2014

Acara Orang Islam Pegang Anjing, Perlu Ke Acara Seperti Ini Di Adakan...???

Semua umat Islam tahu, bahawa anjing kalau di sentuh ketika ia kering dan tangan kering tak jadi masaalah, malah ada artis kita pun tampa segan silu membela anjing di rumah, pada aku itu lantak dia la... klik sini

Tapi perlu ke di anjurkan satu acara untuk orang Islam pegang anjing di buat secara besar-besaran...??

Kalau ada yang kata perlu, aku nak tanya, untuk apa...???

Menurut penganjur acara itu syed azmi alhabshi, tujuan acara itu di anjurkan adalah untuk membantu umat Islam membuang persepsi negatif terhadap anjing dan mengajar cara-cara untuk "samak"

Ntah la aku pun tak paham untuk apa acara ini di jalankan, bukan ramai pun umat Islam di malaysia ni teringin nak bela anjing, tak tau la pulak lepas nie ada badan bukan kerajaan akan memperomosikan bela anjing kepada umat Islam.

Harap pihak berwajib tolong pantau sikit acara yang pada aku cukup GILA ni....